Καλαϊτζίδης στη «Δίκη των 28»: «Ο πρόεδρος είπε να χάσουμε με 3-0»


Κώστας Παπαδόπουλος

Καλαϊτζίδης στη «Δίκη των 28»: «Ο πρόεδρος είπε να χάσουμε με 3-0»


Η «Δίκη των 28» συνεχίζεται και ο προπονητής Δημήτρης Καλαϊτζίδης καταθέτει. Η διαδικασία άργησε μερικά λεπτά, αφού ο άλλοτε προπονητής της Βέροιας είχε μπερδέψει τις αίθουσες (!) και ήταν σε άλλη απ’ αυτή που διεξάγεται η διαδικασία.

Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Βέροια, στις 6/1/2013.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήμουν προπονητής της Βέροιας από το 2004 μέχρι το 2013. Για τον επίμαχο αγώνα, ξεκίνησε, πήγαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, και 2-3 λεπτά πριν βγουμε ήρθε και με συνάντησε ο Λαναρής, γενικός αρχηγός ουσιαστικά ήταν συνοδός της αποστολής ήταν. Με σταμάτησε και μου είπε, “είπε ο πρόεδρος να χάσουμε 3-0” του λέω “ποιος θα το πει στα παιδια”. Μου απαντάει “εγώ θα τους το πω”.

Έμεινα έξω από τα αποδυτήρια και ήρθε ο 4ος και μου είπε ότι θα κάνει αναφορά γιατί αργήσαμε να βγούμε για το δεύτερο ημίχρονο. Είδα τον Αρβανιτίδη, πηγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο και του λέω “γιατί μου το κάνεις αυτό, δουλεύω 15 ώρες την ημέρα για την ομάδα”. Μου απάντησε “Δημήτρη μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά”.

Βγήκα στον αγωνιστικό χώρο, ήρθαν Καφές και Γεωργέας. Ο Γεωργέας μου είπε,  “βγάλε με” και το ίδιο μου είπε και ο Καφές. Τον Γεωργέα τον έβγαλα στο πεντάλεπτο, και τον Καφέ λίγο αργότερα. Το ημίχρονο ήταν 0-0 και δεχθήκαμε τρία γκολ, το δεύτερο στο 85′ και το τρίτο στις καθυστερήσεις.

Ο Λαναρής ουσιαστικά ήταν ταχυδρόμος. Εγώ κατάλαβα ότι ήταν εντολή του προέδρου, δεν μπορεί να είχε πάρει αυτή την απόφαση μόνος του.

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε παρέμβαση στο έργο μου. Όλη η δράση μου έγινε με το να τον αποτρέψω τον Λαναρή να μπει μέσα. Μόλις βγήκα έξω στον αγωνιστικό χώρο, διαπίστωσα ότι είχε προλάβει και είχε πει αυτά που ήθελε».


Sportime Extras