Κάτια Κοξένογλου

Η Κάτια Κοξένογλου αποτελεί και με τη… βούλα την πρώτη γυναίκα αναπληρώτρια πρόεδρο της Super League, γράφοντας τη δική της ιστορία. Η Κάτια Κοξένογλου, εξελέγη ομόφωνα στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Λιγκας, ως η νέα αντιπρόεδρος της Super League. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιστορική, αφού είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει μία τέτοια θέση. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:...

Η Κάτια Κοξένογλου αποτελεί και με τη… βούλα την πρώτη γυναίκα αναπληρώτρια πρόεδρο της Super League, γράφοντας τη δική της ιστορία.

Η Κάτια Κοξένογλου, εξελέγη ομόφωνα στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Λιγκας, ως η νέα αντιπρόεδρος της Super League. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιστορική, αφού είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει μία τέτοια θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Super League 1: Πρόταση για σέντρα στις 6 Ιουνίου – Αναμένεται η έγκριση της Κυβέρνησης

Ωστόσο, πάλεψε πολύ για να τα καταφέρει.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και σπούδασε Business Management στο Πανεπιστήμιο Laverve. Διαθέτει μεγάλη έφεση στις ξένες γλώσσες, καθώς γνωρίζει αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και ρώσικα, ενώ το 1999 μπήκε στον χώρο του ποδοσφαίρου ως διοικητικό στέλεχος του ΑΟ Χαλκηδόνας.

Στην επαγγελματική της σταδιοδρομία έχει περάσει από όλες τις θέσεις, οι οποίες στελεχώνουν μία ΠΑΕ, με αποκορύφωμα αυτές της αντιπροέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου του Ατρομήτου. Η αγάπη της για το άθλημα αλλά πρωτίστως τα ηγετικά της προσόντα και η υψηλή κατάρτιση της, συνθέτουν το προφίλ του «εγκεφάλου» θα έλεγε κανείς της διοικητικής οργάνωσης της περιστεριώτικης ΠΑΕ.

Η ίδια σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αν θα το πάρουμε από τότε που ξεκίνησα στο ποδόσφαιρο, από τη γραμματεία έχω περάσει από όλες τις θέσεις και χαίρομαι γιατί μπορώ αυτή τη στιγμή να διευθύνω και να αντιλαμβάνομαι όλες τις θέσεις και όλους τους συνεργάτες μου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να μπορώ να βοηθήσω. Εξελίχθηκα μαζί με την ομάδα και απέδειξα ότι μπορώ».

Πάλεψε αρκετά για να πετύχει το στόχο της, μένοντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προσπαθώντας να «φαίνεται» μόνο μέσα από τη δουλειά της. Η παρουσία άλλωστε μιας γυναίκας σε διοικητικές θέσεις σε μια αντρική ομάδα είναι ιδιαίτερα καινοτόμα και αντικρούει τα υπάρχοντα κατεστημένα του ποδοσφαίρου, τα οποία θέλουν τις γυναίκες μακριά από το άθλημα.

«Μπορώ να πω ότι ήταν σίγουρα μια δύσκολη πορεία για μένα, που ίσως να μην ήταν τόσο δύσκολη για έναν άνδρα. Είχαν υπάρξει στιγμές που ήθελα να φύγω. Καταλάβαινα ότι με κοιτούσαν σαν να έλεγαν ‘καλά, εντάξει, τώρα εσύ τι έχεις να μας πεις’. Από την άλλη, όμως, θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι αυτός ο χώρος δε μου έχει δείξει εκτίμηση, σεβασμό, με έχει κάνει αυτό που είμαι σήμερα» λέει χαρακτηριστικά.

Ως υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων των Περιστεριωτών και κυρίως ως πρέσβειρα του «κυανόλευκου» συλλόγου στα ευρωπαϊκά συνέδρια, στις κληρώσεις, στα σεμινάρια και σε θεσμούς όπως η ECA, προσπαθεί πάντα να προωθεί πρωτοβουλίες με κοινωνική προέκταση.

Μια τέτοια κίνηση αποτελεί και το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ποδοσφαίρου Γυναικών, όπου η κα. Κοξένογλου ανέπτυξε τις ιδέες του Ατρομήτου για το γυναικείο ποδόσφαιρο κάνοντας εκτενή αναφορά στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου και αναπτύσσοντας κατά την ομιλία της τους άξονες που κινείται.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την γυναικεία ομάδα, τις διακρίσεις της όπως επίσης και τη συμμετοχή παικτριών σε διεθνείς υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες.

Κάτια Κοξένογλου: Το… έχει το DNA

Παρότι λίγα πράγματα είναι γνωστά για την ιδιωτική της ζωή, καθώς προτιμά να διατηρεί χαμηλούς τόνους, διαθέτει μια όμορφη οικογένεια με τον παλαίμαχο άσο και πρώην προπονητή του Ατρομήτου, Γιώργο Κορακάκη, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο κόρες.

Οι διοικητικές της αρετές ωστόσο ίσως οφείλονται στα γονίδια της, καθώς η αδερφή της Ντέπυ Κοξένογλου διευθύνει δύο σημαντικούς και ευαίσθητους τομείς του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν ζει στη σκιά του συζύγου της, του Κύρου Βασσάρα. Όσοι γνωρίζουν τις αδερφές Κοξένογλου κάνουν λόγο για δύο έξυπνες, φιλόδοξες και χαρισματικές γυναίκες που έχουν βάλει την δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο του σήμερα και του… αύριο.