Η αναμέτρηση Λαμία – ΑΕΛ δεν διεξήχθη, λόγω της επιμονής των Θεσσαλών να μην αποδεχθούν την απόφαση της ΕΙΜ για μη νόμιμη χρησιμοποίηση των 10 νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών της και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν το ματς στα χαρτιά.

Ούτε το απόγευμα του Σαββάτου (6/2) διεξήχθη η αναμέτρηση της ΑΕΛ με τη Λαμία για την 21η αγωνιστική της Super League 1, η οποία είχε ήδη αναβληθεί δύο φορές λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Αυτή τη φορά, στη 1 το μεσημέρι, η ΕΙΜ (επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών) της ΕΠΟ ενημέρωσε την ΠΑΕ ΑΕΛ ότι δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους 10 ποδοσφαιριστές που απέκτησε μετά την 1η Γενάρη, λόγω οφειλής 24.000 στην ΕΠΟ.

Η ΕΠΟ ανακάλεσε τα δελτία των παικτών της ΑΕΛ και η ομάδα ήταν υποχρεωμένη να μην τους χρησιμοποιήσει, αλλά ο Τζανλούκα Φέστα συμπεριέλαβε στην 11άδα τους επτά από τους 10.

Ο Αλέξης Κούγιας επέμενε πως η απόφαση είναι παράνομη και πως η ομάδα του θα παραταχθεί ως έχει.

Ωστόσο, ο διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης ενημέρωσε τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει και θα πρέπει να δηλώσει άλλη ενδεκάδα, ούτως ώστε να ξεκινήσει το ματς.

Η αποστολή της ΑΕΛ που ταξίδεψε στη Λαμία απαρτιζόταν από 22 ποδοσφαιριστές, οπότε υπήρχε η δυνατότητα να παραταχθούν οι «βυσσινί» με κανονική ενδεκάδα.

Οι πιθανοί 11: Μπάγιτς, Σουλούκος (2ος γκολκίπερ), Μπέρτος, Ζίζιτς, Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς, Τρούγιτς, Πινακάς, Ντουρμισάι, Νούνιτς.

Ο Κούγιας επέμενε στην αρχική του απόφαση και έτσι ο διαιτητής αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του αγώνα.

Έκλεισε μάλιστα το φύλλο αγώνα με υπαιτιότητα της ΑΕΛ. Η τύχη της αναμέτρησης θα κριθεί στα δικαστήρια, αλλά μοιάζει πολύ δύσκολο να δικαιωθεί η ομάδα της Θεσσαλίας.

Η Λαμία θα πάρει το ματς στα χαρτιά με 3-0 και στην ΑΕΛ θα επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο.