×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μπαταγιάννης: «Η ΕΠΟ ικανοποίησε ψηφοφόρους, Football League με τα λεφτά μας»!


Sportime Team

Μπαταγιάννης: «Η ΕΠΟ ικανοποίησε ψηφοφόρους, Football League με τα λεφτά μας»!


Για πολιτικά παιχνίδια κατηγόρησε ο Βαγγέλης Μπαταγιάνης την ΕΠΟ, με αφορμή την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να προσθέσει μπαράζ του 2ου της Football League με τον 13ο της Super League.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, αντίθετος με την απόφαση της ομοσπονδία, τόνισε πως όλες οι πλευρές θα πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις για να πετύχει η αναδιάρθρωση και να αναβαθμιστεί το προϊόν.

Εντύπωση προκάλεσε η στάση του απέναντι στη Football League και το γεγονός πως μίλησε με απαξιωτικά σχόλια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπαταγιάννης στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ Fm 94,6”:

Για την απόφαση της ΕΠΟ να παρουσιάσει διαφορετική προκήρυξη την οποία δεν αποδέχεται η Λίγκα: «Πρέπει να ρωτήσετε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της. Εγώ δεν μπορώ να ανιχνεύσω προθέσεις. Άλλαξε η εισήγηση. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε το αμίμητο, από τη μια μεριά ενέκρινε την προκήρυξή μας και από την άλλη είπε στη Football League να φέρει προκήρυξη με τους όρους που θα της πουν οι ίδιοι.

Τα καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή και θα προσφύγουμε και δικαστικώς για να βρούμε το δίκαιό μας. Μετά την ψηφοφορία κατήγγειλα τον εμπαιγμό που έγινε κατά της Super League και αποχώρησα. Η τοποθέτησή μου ήταν σε σχέση με την πρόταση όπως είχε γίνει στην Επιτροπή και για την προκήρυξη. Από την ομοσπονδία δεν μίλησε κανένας, αλλά έγινε μια τρίτη πρόταση και ως δια μαγείας ψηφίστηκε, ακόμη κι από μέλη που μια μέρα πριν είχαν ψηφίσει την προκήρυξη.

Δεν είχαμε κάνει κρυφή συνάντηση ή κρυφή ατζέντα. Ο κ. Γραμμένος ψήφισε ο ίδιος την αναδιάρθρωση, απλώς για άλλα πράγματα στην ΕΠΟ προτίμησαν να ικανοποιήσουν κάποιους ψηφοφόρους τους. Έπαιξαν ακριβώς το ρόλο που παίζουν οι πολιτικοί σε κάποιες ελληνικές ταινίες».

Για τη στάση της Football League: «Όταν γίνεται αναδιάρθρωση, κάπου ωφελούνται και κάπου θίγονται όλοι. Πρέπει να βάλουν πλάτη όλοι. Η Football League εσείς οι ίδιοι λέτε ότι δεν πάει καλά, για να μην πω καμιά βαρύτερη έκφραση. Λέγεται ότι είναι από τα διεφθαρμένα πρωταθλήματα. Δίνεται η ευκαιρία σε αυτό το πρωτάθλημα να έχει πολύ καλή χρηματοδότηση, όταν θα γίνει η νέα κατηγορία θα παίρνουν 1 εκατ. ευρώ. Κάτι πρέπει να δώσουν κι αυτοί.

Η Super League είναι η πιο παρεξηγημένη κατηγορία. Πληρώνει το μισό προϋπολογισμό της ΕΠΟ, γύρω στα 10-11 εκατ. ευρώ, και αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο. Πέρσι η Football League έκανε πρωτάθλημα με τα λεφτά της Super League, από αυτά που έδωσε στην ΕΠΟ».

Για τη μελλοντική αναδιάρθρωση: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ΕΠΟ όπως εκφράζεται. Η Super League έχει μια προκήρυξη που λέει ότι θα πέσουν τρεις και θα ανέβει ένας. Μετά στην ομαλοποίηση θα πέφτουν δύο και θα ανέβουν δύο. Η πρόβλεψη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι να έχει 26 ομάδες, 14 και 12 αντίστοιχα στις δύο κατηγορίες. Να λειτουργήσει πρώτα αυτό το σχέδιο και μετά θα δούμε αν αναβάθμισε το προϊόν η συγκεκριμένη τομή».

Για τη στάση της Λίγκας και των ΠΑΕ: «Μετά την απόφαση της συνεδρίασης της Super League αισθάνθηκα περήφανος που είμαι πρόεδρος, γιατί όλα τα μέλη του συνεταιρισμού έβαλαν πάνω από όλα το ποδόσφαιρο, παρόλο που βαλλόμαστε. Αρκετά το έχουμε τιμωρήσει το ποδόσφαιρο, καιρός να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και η Super League το έκανε χθες».

Αν μπορεί να υπάρξει νομικό κώλυμα για τη σέντρα στο πρωτάθλημα: «Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα κώλυμα. Αν υπάρχει, να μας το πει η ΕΠΟ να μην ξεκινήσουμε».

Για τη στάση του Γιώργου Βασιλειάδη: «Ο υφυπουργός έδωσε μια κατευθυντήρια γραμμή και ένα πλάνο χρηματοδότησης. Τις αποφάσεις για μας και για τη Football League τις πήραν οι ομάδες. Ίσα-ίσα ο υφυπουργός αποδέχτηκε κάποιες προτάσεις. Ο κ. Βασιλειάδης μιλούσε για 16 ομάδες και τελικά είναι 14. Η Super League μόνη της ζητά να ελέγχεται, να πληρώνει το δημόσιο, να έχει καλά γήπεδα, να έχει μια καλή χρηματοδότηση κλπ.

Μόνοι μας τα ζητάμε αυτά τα πράγματα, γιατί θέλουμε να αναβαθμιστεί το προϊόν, δεν έχει να κάνει με παρεμβάσεις από τον υφυπουργό. Προσπαθούμε να κάνουμε έναν καλύτερο σχεδιασμό για να βγει ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπήρχε πραγματικό πρόβλημα, δεν μπορούσε να αρχίσει και δεν θα ήταν καλό να ξεκινήσει πρωτάθλημα χωρίς τηλεοπτικό πάροχο για όλες τις ομάδες. Αυτό δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει αξιοπιστία. Είναι άλλο ανάλογα με την εμπορικότητα της ομάδας να είναι διαφορετικό το τίμημα και άλλο κάποιες ομάδες να μην έχουν καθόλου τηλεοπτικό συμβόλαιο. Εκεί ήταν καθοριστική η βοήθεια όλης της λίγκας, ενώ βοήθησε και το υπουργείο. Και οι ομάδες κατάλαβαν πως έπρεπε να έχουν όλοι τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Η Super League δεν επεμβαίνει, δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση. Εμείς απλώς προσπαθήσαμε να βρεθεί λύση ώστε να έχουν και οι 16 ομάδες τηλεοπτικό συμβόλαιο και να υπάρχουν ίσοι όροι. Με την ΕΡΤ όλες οι ομάδες έχουν για δύο χρόνια συμβόλαιο, με τη Nova είναι ανάλογα με τη συμφωνία κάθε ομάδας».

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Sportime Extras