Ο Κορνέλιους στο Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός

Ο Ντέρεκ Κορνέλιους εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή και ο Παναιτωλικός μπορεί να βγει κερδισμένος.

Ο πατέρας από τα Μπαρμπάντος. Η μητέρα από τη Τζαμάικα. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Οντάριο και είναι Καναδός, ενώ παίζει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Συνδυασμός όχι και ιδιαίτερα συνηθισμένος. Ο Παναιτωλικός τον έφερε στα μέρη μας και ο Ντέρεκ Κορνέλιους ανεβάζει σταθερά τις μετοχές του.

Το καλοκαίρι στο άκουσμα της συγκεκριμένης μεταγραφής, πολλοί εύλογα θα είχαν τις ενστάσεις τους. Το βιογραφικό δεν εντυπωσίαζε. Είχε προηγηθεί ένα πρώτο πέρασμα από την Ευρώπη και μετά η επιστροφή στο Βανκούβερ. Κάποιες φορές, βέβαια, χρειάζεται ένα βήμα πίσω για να ξαναπάς μπροστά. Αν και είναι μεγάλη συζήτηση το κατά πόσο το MLS θεωρείται βήμα προς τα πίσω. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που διαρκώς ανεβαίνει.

Ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που του έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία για το ευρωπαϊκό όνειρο. Η μεταγραφή του, μάλιστα, δεν ολοκληρώθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη. Χρειάστηκε υπομονή. Κάποια στιγμή πήγε να χαλάσει το deal και εκεί ήταν ο Γιάννης Αναστασίου αυτός που επέμεινε. Όπως συνέβη και σε άλλες υποθέσεις (πχ Ναντρέι Νταγκό), ο κόουτς το πήρε πάνω του. Αυτόν ήθελε, αυτόν πήρε με τη διοίκηση να κάνει αποδεκτή την επιθυμία του και να βρίσκει την άκρη στις όποιες δυσκολίες παρατηρήθηκαν.

Παναιτωλικός: Μπορεί να βγει κερδισμένος από τον δανεισμό

Η καλοκαιρινή συμφωνία προέβλεπε δανεισμό για 1,5 χρόνο και στη συνέχεια να έχουν οι Αγρινιώτες το δικαίωμα αγοράς των δικαιωμάτων του 23χρονου.  Το ποσό που θα πρέπει να δοθεί, βέβαια, είναι μεγάλο (κοντά στις 400.000 ευρώ).

Και αν σε κάποιους φαίνεται μακρινή μία τέτοια συζήτηση, τα πάντα θα μπορούσαν να «τρέξουν» ακόμη και τον Ιανουάριο. Αυτό γιατί ενδιαφερόμενος βρέθηκε. Για διάφορους λόγους, όμως, η υπόθεσή δεν προχώρησε. Εφόσον όλα γίνονταν βάσει του αρχικού πλάνου, ο Παναιτωλικός θα ενεργοποιούσε τη ρήτρα αγοράς και μετά θα πουλούσε τον ποδοσφαιριστή σε καλύτερη τιμή βγάζοντας κέδρος.

Μην αποκλείσει κανείς να συμβεί κάτι τέτοιο το καλοκαίρι. Μνηστήρες θα βρεθούν τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Υπάρχουν «ματιές» από κλαμπ του λεγόμενου Big 4. Η εμφάνιση του Κορνέλιους με τον Παναθηναϊκό, άλλωστε, ήταν ένα ακόμη παράσημο. Μπορεί να δόθηκε σε βάρος του ένα «εύκολο» πέναλτι, αλλά συνολικά ο διεθνής Καναδός ήταν εξαιρετικός. Σίγουρα παίζει τον ρόλο του και η παρουσία του Γιάκομπ Ούνε Λάρσον, καθώς οι δυο τους φαίνεται ότι «κουμπώνουν». Δεν είναι τυχαία τα τρία διαδοχικά clean sheets για μία ομάδα που γενικά δεχόταν γκολ.

Κλείνοντας, ο ίδιος δεν κρύβει πως περνάει καλά στο Αγρίνιο. Και μπορεί για τους περισσότερους η συγκεκριμένη πόλη να μην είναι από τις πιο ωραίες στην Ελλάδα, αλλά εκείνος διαφωνεί έχοντας ως μέτρο σύγκρισης το πού έμενε στη Σερβία όταν αγωνιζόταν με τη Γιάβορ-Μάτις Ιβάνιτσα.