Ο Ντέρεκ Κορνέλιους στο Παναιτωλικός - Ολυμπιακός

Γιατί ο Παναιτωλικός θα επηρεαστεί το καλοκαίρι από την υπόθεση του Ντέρεκ Κορνέλιους.

Μπορεί ο Παναιτωλικός να έκλεισε από νωρίς το θέμα του προπονητή, αλλά έχει αρκετά ανοιχτά μέτωπα. Ο Ντέρεκ Κορνέλιους είναι τρόπον τινά ένα εξ αυτών.

Προτεραιότητα έχουν άλλες υποθέσεις τώρα. Μία εξ αυτών το να στελεχωθεί το τεχνικό επιτελείο του Γιάννη Αναστασίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αρχίσει τα interviews για βοηθό προπονητή και προπονητή τερματοφυλάκων. Υπενθυμίζεται ότι ο Στιβ Ρούτερ θα αποχωρήσει και ο Κώστας Παγανιάς θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γιόνσεπινγκ.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι επαφές με κάποιους παίκτες για να ανανεώσουν. Το Sportime έχει ενημερώσει για τα δεδομένα σχετικά με όσους μένουν ελεύθεροι σε λίγο καιρό. Υπάρχουν 1-2 παίκτες για τους οποίους στο Αγρίνιο εκτιμούν πως θα παραμείνουν. Ωστόσο, ακόμη στο οικονομικό δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή.

Γιατί, όμως, ως ανοιχτό μέτωπο πρέπει να θεωρείται και ο Κορνέλιους; Γιατί ο δανεισμός του εκπνέει στο φινάλε του 2022. Μπορεί ο Παναιτωλικός να κάνει σχεδιασμό γνωρίζοντας πως ο ένας βασικός του στόπερ στα μισά της σεζόν ενδέχεται να φύγει;

Η πρώτη σκέψη είναι το να επεκταθεί ο δανεισμός για τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Σκέψη, όμως, και τίποτα παραπάνω έως τώρα. Οι σχετικές επαφές δεν έχουν γίνει πολύ απλά γιατί όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Συν τοις άλλοις, ο Κορνέλιους αρέσει και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έρθει πρόταση το καλοκαίρι. Ο Παναιτωλικός έχει τη δυνατότητα με ένα 400άρι να τον αγοράσει και στη συνέχεια να τον πουλήσει εφόσον έχει βρει περισσότερα χρήματα. Τον Ιανουάριο λίγο έλειψε να γίνει αυτό με τη Φερεντσβάρος. Εν όψει καλοκαιριού όλα είναι ανοιχτά. Εντός συνόρων τρεις ομάδες κατά κύριο λόγο μπορούν να δώσουν αυτά τα χρήματα και η μία έχει αρχίσει να το σκέφτεται.

Κλείνοντας, ο Καναδός διεθνής είναι αναμφίβολα ρυθμιστής για ό,τι θα γίνει στο κέντρο της άμυνας. Ο Μαλής θα χάσει μέρος της επόμενης σεζόν λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, ενώ ο Βργκοτς δεν έχει πείσει. Ο Λιάβας, που παίζει και στο κέντρο της άμυνας, γυρνάει, αλλά ακόμη και έτσι η ενίσχυση στα στόπερ πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μοναδικό ερωτηματικό αποτελεί το πόσοι θα αποκτηθούν. Για να απαντηθεί, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το μέλλον του Κορνέλιους. Ενός παίκτη που κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρώτη του σεζόν στη Super League 1.