×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Super League 1: Οι θέσεις των 14 ομάδων για τη διακοπή του πρωταθλήματος


    Κώστας Παπαδόπουλος

Super League 1: Οι θέσεις των 14 ομάδων για τη διακοπή του πρωταθλήματος


Η τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Super League 1 επέτρεψε στις ΠΑΕ να κάνουν μία πρώτη ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του πρωταθλήματος, μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι των 14 ομάδων της Λίγκας εξέτασαν τα σενάρια για την… επόμενη ημέρα.

Αποφάσισαν προσωρινά μία νέα αναβολή, αλλά με άμεσες εξελίξεις και για μια οριστική λύση στο ζήτημα της ολοκλήρωσης της σεζόν.

Στο «τραπέζι» έπεσε για πρώτη φορά επίσημα και το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, με τις ομάδες να ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους και επί του συγκεκριμένου θέματος.

Τι υποστήριξαν οι 14 ομάδες της Super League 1

Ολυμπιακός: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν θετικός για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, σημειώνοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με επικύρωση της βαθμολογίας.

ΠΑΟΚ: Θετικός στην οριστική διακοπή ήταν και ο Μάκης Γκαγκάτσης, θέτοντας όμως ως προϋποθέσεις, να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, αλλά και να δημιουργηθεί ένα working group με την Πολιτεία, ώστε να βρεθούν λύσεις για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στη λίγκα.

ΑΕΚ: Ο Μηνάς Λυσάνδρου έκανε λόγο για δημιουργία ενός working group με 6 ομάδες για να αναλυθούν λεπτομέρειες, όπως τι θα γίνει με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων για την επόμενη σεζόν.

Παναθηναϊκός: Ο Γιάννης Αλαφούζος έριξε στο τραπέζι πρώτος το σενάριο της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, δημιουργώντας αντιδράσεις, αλλά και θετικές απαντήσεις από αρκετές ομάδες.

ΟΦΗ: Υπέρ της αναστολής του πρωταθλήματος μέχρι νεωτέρας ο Ηλίας Πουρσανίδης, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να αναμένουν για τις εξελίξεις. Συμφώνησε για μια προετοιμασία 4 εβδομάδων στις ομάδες, αν είναι να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

Άρης: Σύμφωνος με τη θέση του Παναθηναϊκού για οριστική διακοπή ο Θόδωρος Καρυπίδης, που τόνισε ότι δεν έχει νόημα να γίνουν τα πλέι οφ, ειδικά από τι στιγμή που δεν θα υπάρχουν οπαδοί στις εξέδρες.

Ατρόμητος: Ο Γιώργος Σπανός και η Κάτια Κοξένογλου ζήτησαν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και στάθηκαν στην ανάγκη των παικτών να προετοιμαστούν για ένα διάστημα 4 εβδομάδων, αν αποφασιστεί επανεκκίνηση σε κάποια σημείο της σεζόν.

ΑΕΛ: Ο Αλέξης Κούγια απέσυρε την πρόταση για αναδιάρθρωση 16 ομάδων, αλλά ζήτησε νέα αναβολή του πρωταθλήματος και σε κάθε περίπτωση, να εξεταστεί τι μπορεί αν συμβεί με τα συμβόλαια των παικτών και τις άδειες των ομάδων.

Αστέρας Τρίπολης: Υπέρ της αναμονής οι «Αρκάδες» που τόνισαν ότι θα πρέπει να περιμένουν τις εξελίξεις, πριν πάρουν οριστικές αποφάσεις.

Λαμία: Δεν ήταν αρνητική σε μία οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά σημείωσε ότι θα υπάρξει ζήτημα επιβίωσης των ομάδων.

Βόλος: Δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά ζήτησε να είναι ο Βόλος στο working group και σίγουρα οι 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.

Ξάνθη: Να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν θέλουν οι Ακρίτες, που υποστήριξαν ότι θα πρέπει να περιμένουν πριν πάρουν οριστικές αποφάσεις.

Παναιτωλικός: Στα προβλήματα που δημιουργούνται στις ομάδες αναφέρθηκαν οι Αγρινιώτες που υποστήριξαν ότι έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται να υπάρξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι.

Πανιώνιος: Υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος ήταν ουσιαστικά και ο Χρήστος Δάρας, εξηγώντας και από ιατρικής πλευράς όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό και επισημαίνοντας ότι δεν γίνεται να υπάρχει ούτε συζήτηση για ποδόσφαιρο με τα σημερινά δεδομένα.