×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Super League 1: Πρόταση για σέντρα στις 6 Ιουνίου – Αναμένεται η έγκριση της Κυβέρνησης


    Αλέξανδρος Κωτάκης

Super League 1: Πρόταση για σέντρα στις 6 Ιουνίου – Αναμένεται η έγκριση της Κυβέρνησης


Το διήμερο 6-7 Ιουνίου αποφάσισε (μέσω της σημερινής 18/5 τηλεδιάσκεψης) η Super League 1 την συνέχιση του πρωταθλήματος που διεκόπη ελέω της πανδημίας του κορονοϊού. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε από τον πρόεδρο της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου και έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους των ομάδων. 

Πλέον θα τεθεί υπόψιν της Κυβέρνησης, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και βεβαίως της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη έγκριση.

Εκτός απροόπτου, η πρόταση της λίγκας θα γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση, καθώς η τελευταία άναψε το «πράσινο φως» για επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις. Μένει να υπάρξει ένα ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο να αφορά τους αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξάνθη: Απορρίφθηκε το αίτημα της, με 18 βαθμούς θα ξεκινήσει στα πλέι άουτ

Πάνω σε αυτό ο Αριστείδης Πιαλόγλου της Ξάνθης επικαλέστηκε ένα έγγραφο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στις ομάδες της Super League με το οποίο του ζητάει να υπογράψουν ότι θα τηρήσουν το πρωτόκολλο. Και επειδή κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από την μεγάλη κατηγορία της χώρας, ζητάει να αποφασίσει η Λίγκα αν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για να υπογραφούν συμφωνητικά με υπαλλήλους και ποδοσφαιριστές. Εξήγησε δε ότι ο νόμος προβλέπει φυλάκιση για όποιον μεταδώσει από αμέλεια στον ιό.

Ο εκπρόσωπος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος είπε: «Έχουμε πάρει αναλυτικές οδηγίες απ τους καθ ύλην αρμοδίους. Το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουμε (στις 6-7 Ιουνίου)».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Δάρας του Πανιωνίου είπε πως δεν πρέπει να παρθούν βιαστικές αποφάσεις. «Πρέπει να μη βιαστούμε, μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Super League 1

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 1, η εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ. κ. Κάτια Κοξένογλου εξελέγη ομόφωνα στη θέση της αναπλ. προέδρου του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.

Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, για τις θέσεις 7-14, επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία.

Ομόφωνα προτείνεται ως ημερομηνία έναρξης των Play Off και των Play Out της Super League 1 το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και θα αποσταλεί σχετικό αίτημα προς έγκριση από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή της Super League στο World Leagues Forum».