Η Super League μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης της επόμενης σεζόν, αλλά και το πότε θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό.

Το ΔΣ της Super League πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη και αποφάσισε η πρώτη  σέντρα του νέου πρωταθλήματος να γίνει στις 21 Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα θα σηκώσει το τρόπαιο στις 12 Μαϊου στον αγώνα των ερυθρόλευκων κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, η Super League εξέφρασε την ικανοποίησή της γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις και την αναστολή της European Super League, τονίζοντας πως: «οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις βασίζονται σε αξίες και παραδόσεις δεκαετιών, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις αθλητικές επιδόσεις».

Τέλος, οι ομάδες εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Λεωνίδα Μπουτσικάρη να ξεκινήσει συζητήσεις με τη NOVA και την COSMOTE και την προσεχή Τρίτη αναμένεται νέα σύσκεψη των ΠΑΕ για να αποφασίσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε ομόφωνα όπως το Πρωτάθλημα Super League Interwetten αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 ξεκινήσει το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021.

Η Super League εκφράζει την ικανοποίησή της για την αναστολή της δημιουργίας κλειστής διασυλλογικής ευρωπαϊκής λίγκας, καθώς μια κλειστή λίγκα είναι σε πλήρη αντίθεση με την ουσία του ποδοσφαίρου, ως του πλέον λαοφιλούς αθλήματος.

Είναι αυτονόητο πως οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις βασίζονται σε αξίες και παραδόσεις δεκαετιών, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις αθλητικές επιδόσεις.

Οι φίλαθλοι στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, θέλουν να βλέπουν τις ομάδες τους να αγωνίζονται χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις, με το δικαίωμα στο όνειρο να αποτελεί βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου.

Επελέγη η εταιρεία Grassform για την κεντρική εποπτεία αγωνιστικών χώρων για το Πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2021-22).

Σε τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. τη Μ. Τρίτη, θα συζητηθεί το πλαίσιο κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων επόμενων αγωνιστικών περιόδων.

Συστάθηκε επιτροπή για τη μελέτη του θεσμού των Β΄Ομάδων, ώστε να μορφοποιηθεί το πλαίσιο εισήγησης προς το Δ.Σ.

Η απονομή του τροπαίου του Πρωταθλητή αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την 9η αγωνιστική των Playoffs, στις 12 Μαΐου 2021.

ΠΑΟΚ: Ο Γκαρσία «χαρίζει» στον Πασχαλάκη τη χαμένη του ψυχολογία

Αρης: Γι’ αυτή την κίνηση του Πάμπλο Γκαρσία έγινε το περιστατικό με τον Καρυπίδη (vid)