Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε την ομάδα της Δράμας με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο για τη χρησιμοποίηση έξι ξένων απέναντι στον Άρη

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έπειτα από τρεις μήνες, ο αθλητικός δικαστής ανακοίνωσε την αναμενόμενη τιμωρία της Δόξας Δράμας για το περιβόητο παιχνίδι με τον Άρη (1/4), όταν και είχε χρησιμοποιήσει έξι ξένους.

Η ποινή για τους “μαυαρετούς” αφορά μηδενισμό και νίκη στα χαρτιά για τον Άρη με 3-0, αφαίρεση 3 βαθμών και πρόστιμο 3.200. Η απόφαση αυτή, δεν αλλάζει την βαθμολογία στο πίνακα και τις θέσεις των υπόλοιπων ομάδων.

Ο αθλητικός δικαστής αναγνώρισε ότι οι τρεις ΠΑΕ (Παναχαϊκή, ΑΟΧ Κισσαμικός, Απόλλων Πόντου) είχαν άμεσο έννομο συμφέρον και έτσι τιμώρησε την ΠΑΕ.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής Κατηγορίας εξέδωσε την παρακάτω απόφαση:

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ, κατ’ αντιμωλία απασών των ΠΑΕ τις ένδικες καταγγελίες. ΔΕΧΕΤΑΙ τις ένδικες καταγγελίες τυπικά και κατ’ ουσίαν. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλουμένη ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: α) ποινή απώλειας του συγκεκριμένου αγώνα, στον οποίο θεωρείται ότι ηττήθηκε με σκορ τρία – μηδέν (3 – 0) απο την ομάδα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, β) χρηματική ποινή 3.200€ και γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών απο το Πρωτάθλημα FOOTBALL LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018.

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την επιστροφή των κατατιθεμένων για τις ως άνω ένδικες καταγγελίες χρηματικών παραβόλων στις καταγγέλλουσες (και όχι των τυχόν τελών λειτουργίας της Επιτροπής).(κατεγγελίες των ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ & ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ λόγω αντικανονικής συμμετοχής της ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ)».