×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Αϊβάζογλου: Επίθεση σε Λεουτσάκο λόγω… Κέρκυρας


    Sportime Team

Αϊβάζογλου: Επίθεση σε Λεουτσάκο λόγω… Κέρκυρας


Ο ΑΟ Τρίκαλα ζητάει να πάρει τη θέση της Κέρκυρας στη Super League 2 λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων και ο Ηλίας Αϊβάζογλου επιτίθεται στον Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Με δήλωσή του την Πέμπτη (19/9), ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΤ καταγγέλλει οικονομική διευκόλυνση της κερκυραϊκής ΠΑΕ, ώστε να συμμετάσχει κανονικά στο πρώταθλημα

Εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής για… συμμετοχή στο εγχείρημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κέρκυρα: Κάλεσμα Γεωργακόπουλου προς τους Κερκυραίους

Ο Αϊβάζογλου υποστηρίζει ότι τους Φαίακες δόθηκαν δύο επιταγές 70.000 ευρώ με λήξη τον Δεκέμβριο του 2019 που αφορούν τηλεοπτικά δικαιώματα.

Και αναρωτιέται πώς έγινε αυτό, από τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν πέσει οι υπογραφές για το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ!

Αϊβάζλογλου: Αναλυτικά η δήλωσή του

«ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ;

Από την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσαν πληροφορίες, ότι ο πρόεδρος της Super League 2 και Football League κύριος Λεουτσάκος «διευκόλυνε» την ομάδα του “Α.Ο.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑ”, προκειμένου να καλύψει οφειλές της προς την Ε.Π.Ο., και να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Παρέδωσε στην καταχρεωμένη ομάδα δύο επιταγές 70.000,00 ευρώ με λήξεις τον Δεκέμβριο του 2019, που προηγουμένως είχε παραλάβει από την εταιρία παραγωγής «ΙΝΑ TV» τον συνεργάτη της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά της Football League.

Τα ερωτήματα, που από όσο γνωρίζουμε έχει ήδη απευθύνει το νομικό τμήμα της Π.Α.Ε. των Τρικάλων στους εμπλεκόμενους, χωρίς να έχει πάρει απάντηση, είναι προφανή:

1. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο για την Super League 2, πώς βρέθηκαν επιταγές αρχικά στα χέρια του κυρίου Λεουτσάκου και στη συνέχεια στα χέρια μίας ΠΑΕ της κατηγορίας αυτής με αιτία τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που δεν έχουν ακόμη παραχωρηθεί; Σε φορολογικά ευνομούμενες πολιτείες οι επιταγές συνοδεύονται και από κάποιο παραστατικό. Ποια είναι τα παραστατικά που δικαιολογούν την έκδοση των επιταγών και μάλιστα ποσού 70.000,00 ευρώ και ποια τα παραστατικά που δικαιολογούν την παράδοση των επιταγών στον “Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ”;

2. Η μόνη υπογεγραμμένη σύμβαση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που θα δικαιολογούσε την έκδοση επιταγών από τον παραγωγό στην διοργανώτρια, είναι αυτή της Football League, πρωταθλήματος που ο “Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ” δεν συμμετέχει. Εάν η διοργανώτρια Αρχή και ο κύριος Λεουτσάκος, για να σώσει την Κέρκυρα, προσωρινά έστω, χρησιμοποίησε επιταγές, που παρέλαβε με βάση το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Football League, δηλαδή την περιουσία των 14 ομάδων της κατηγορίας αυτής, θα πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων και θα πρέπει ο κύριος Λεουτσάκος να παραιτηθεί ΧΘΕΣ.

3. Είναι νόμιμο και ηθικό ο πρόεδρος της διοργανώτριας και των δύο κατηγοριών να ευνοεί κατά τέτοιο σκανδαλώδη τρόπο τα συμφέροντα μίας Π.Α.Ε. σε βάρος των υπολοίπων; Δεν πρέπει να μας πει ο κύριος Λεουτσάκος για ποιον λόγο με βάση ποιες αποφάσεις θεσμικών οργάνων της διοργανώτριας κάνει τέτοιες εξυπηρετήσεις, που ευνοούν κάποια Π.Α.Ε. και θίγουν τα συμφέροντα των υπολόπιων;

4. Μήπως θα πρέπει η Ε.Π.Ο. να επανεξετάσει την προέλευση, το κύρος και της αξιοπιστία των επιταγών που της κατέθεσε ο “Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ”; Και τέλος: για ποιον λόγο δεν βγαίνει ο κύριος Λεουτσάκος να απαντήσει καθαρά στο τι έχει ακριβώς συμβεί, ώστε να μην πλανώνται σκιές πάνω από τα δύσμοιρα πρωταθλήματα;

Υ.Γ. Κύριε Υφυπουργέ Αυγενάκη, με αυτές τις μεθοδεύσεις θα υπηρετηθεί από τους συγκεκριμένους ανθρώπους η διαφάνεια, η κάθαρση και η υγεία στο ποδόσφαιρο; Μήπως είναι καιρός να πάρετε σκούπα και φαράσι;».

Απάντηση Λεουτσάκο σε Αϊβάζογλου

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος απάντησε αμέσως σε όσα τον κατηγόρησε ο μεγαλομέτοχος των Τρικάλων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης με γραπτή δήλωση του το μεσημέρι της Πέμπτης (19/9) υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με τις οφειλές της Κέρκυρας.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Λεουτσάκου είναι η εξής:

«Παρά την επικοινωνία μου με τον κ. Αϊβάζογλου και τις κατ’ επανάληψη εξηγήσεις, οι οποίες του εδόθηκαν, σχετικά με το θέμα των οφειλών της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ προς την ΕΠΟ, εν τούτοις εμμένει σε μια παραπληροφόρηση της οποίας έχει γίνει αποδέκτης.

Διευκρινίζεται ότι, η Ένωση μας και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος, δεν είχα καμία απολύτως ανάμειξη στο θέμα των οφειλών της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ προς την ΕΠΟ. Άλλωστε, ο κ. Αϊβάζογλου έχει απευθυνθεί και προς την Ομοσπονδία και προφανώς θα λάβει ανάλογη ενημέρωση.

Επίσης, δηλώνουμε ότι και νομικό και ηθικό είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης να ασχολείται με τα προβλήματα των ομάδων και να προσπαθεί να δώσει λύσεις, πράγμα που κάνω προς όλες ανεξαρτήτως τις ομάδες και χωρίς, απολύτως καμία διάκριση, και σε καμία περίπτωση η προσέγγισή μου δεν είναι τέτοια, ώστε να θίγονται συμφέροντα άλλων ομάδων».

Κάντε Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook για να μαθαίνετε με υπευθυνότητα και άποψη ό,τι συμβαίνει στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο. Η ομάδα του Sportime είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Στείλτε στο Inbox για όποια απορία έχετε και θα λάβετε άμεση απάντηση. Ένα Like και… μένεις ενημερωμένος όλο το 24ωρο σχετικά με όσα γίνονται!


Τελευταία Νέα