SUPER LEAGUE 2

Κουατένγκ: Από τους δρόμους της Αντβέρπ στον Εργοτέλη

Στο πρόσφατο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Τσαρλς Κουατένγκ ήταν από τους διακριθέντες. Από δική του ασίστ ήρθε το γκολ του Έφορντ, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ του Εργοτέλη. Στην ουσία μας ξανασυστήθηκε. Ο Γκανέζος εξτρέμ ήρθε στα μέρη μας το προηγούμενο καλοκαίρι. Και μέχρι να φτάσει στο...
Κουατένγκ: Από τους δρόμους της Αντβέρπ στον Εργοτέλη

Στο πρόσφατο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Τσαρλς Κουατένγκ ήταν από τους διακριθέντες. Από δική του ασίστ ήρθε το γκολ του Έφορντ, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ του Εργοτέλη. Στην ουσία μας ξανασυστήθηκε.

Ο Γκανέζος εξτρέμ ήρθε στα μέρη μας το προηγούμενο καλοκαίρι. Και μέχρι να φτάσει στο Ηράκλειο, είχε μία διαδρομή ιδιαίτερη. Μεγάλωσε στην Αντβέρπ του Βελγίου και από αρκετά νεαρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει σε μία τοπική ομάδα, η οποία πλέον δεν υπάρχει καν.

Το πρώτο βήμα προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έγινε στα 11 του. Αποφάσισε να συμμετέχει σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου μαζί με φίλους του. Είναι από τα πιο γνωστά τουρνουά της συγκεκριμένης πόλης. Φτιάχνεις την ομάδα σου και δηλώνεις συμμετοχή.

Ο Κουατένγκ ξεχώρισε και ένας scout της JMG Academy τον εντόπισε και τον έπεισε να πάει εκεί. Μιλάμε για μία από τις γνωστές ακαδημίες του Βελγίου. Αυτή ήταν η αρχή, αν και θα χρειαζόταν πολλή δουλειά στη συνέχεια μέχρι να γίνει επαγγελματίας.

Τα αδέρφια Τουρέ, ο Ντεναγιέρ και η Λιρς

Η JMG Academy έχει βγάλει παίκτες όπως οι Γιαγιά και Κόλο Τουρέ, Ζερβίνιο και Τζέισον Ντεναγιέρ. Ο τελευταίος παίζει στη Λιόν και είναι μέλος της εθνικής Βελγίου. Έχει υπάρξει συμπαίκτης του Κουατένγκ στην εν λόγω ακαδημία.

Ο νυν παίκτης του Εργοτέλη λίγο πριν τα 17 του εξασφάλισε το πρώτο ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο στη Λιρς, ομάδα της πρώτης κατηγορίας τότε. Δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε και επαγγελματικό συμβόλαιο εκεί, όπου έμεινε έως το 2018. Τότε ο σύλλογος ανακοίνωσε χρεοκοπία και για τον Κουατένγκ ήταν η στιγμή για το βήμα στο εξωτερικό.

Φυσικά σε αυτό ρόλο-κλειδί είχε ο Μαγκέντ Σαμί, ο ιδιοκτήτης των Κρητικών. Κυριάκος Μαζουλουξής και Ισαχάκου Γιακούμπου έκαναν επίσης το ίδιο δρομολόγιο. Το ίδιο και ο Γιώργος Τουτζάρης, που είναι και ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να τρέχει τους «κιτρινόμαυρους».

Ο φετινός στόχος του Κουατένγκ

Η πρώτη χρονιά συνήθως είναι αναγνωριστική όταν πας σε ξένο περιβάλλον. Θα χρειαστείς χρόνο για να προσαρμοστείς. Το ίδιο συνέβη και με τον 22χρονο. Φαίνεται και στους αριθμούς του. Είχε και καλά ματς, αλλά του έλειψε η διάρκεια. Σε αυτό ρόλο έπαιξαν και κάποιοι μικροτραυματισμοί που έβγαλε στη διάρκεια της σεζόν και του έκοψαν τον ρυθμό.

Ο πρώτος στόχος για φέτος, λοιπόν, είναι να ανεβάσει τους αριθμούς του. Γνωρίζει, άλλωστε, πως δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλοι ποιοτικοί παίκτες. Εάν, λοιπόν, πιάσουν όλοι το πικ της απόδοσής τους ο Εργοτέλης είναι ικανός να πλασαριστεί στην εξάδα. Το πρόγραμμά του τις τρεις πρώτες αγωνιστικές ήταν πολύ δύσκολο, αλλά στην Κρήτη θεωρούν πως έχουν την ποιότητα για να κάνουν φέτος την έκπληξη. Και όταν ένα αουτσάιντερ εντυπωσιάζει, αυτομάτως πολλά βλέμματα στρέφονται και στους πρωταγωνιστές του. Τους δίνεται η ευκαιρία για το βήμα παραπάνω, κάτι που φυσικά αναζητά τόσο ο Κουατένγκ όσο και οι συμπαίκτες του.

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κουατένγκ: Από τους δρόμους της Αντβέρπ στον Εργοτέλη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.