×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Οι νέοι κανόνες συμμετοχής στη Football league


Κώστας Λάππας

Οι νέοι κανόνες συμμετοχής στη Football league


Η Football league θεωρείται ως ένα από τα πιο δύσκολα βιώσιμα πρωταθλήματα. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα των ομάδων, σε συνδυασμό με τα μηδενικά έσοδα προκαλούν ουκ ολίγα ζητήματα και δυσκολεύουν τους συλλόγους να μπορούν να βγάλουν τη σεζόν με υγεία και «κανονικότητα».

Παρ’ όλα αυτά, η διοργανώτρια αποφάσισε να αυστηροποιήσει τους όρους συμμετοχής στην κατηγορία, σε μία κίνηση αποφυγής αποχωρήσεων ομάδων κατά την διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Γεγονός το οποίο έχει γίνει σύνηθες τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα λοιπόν, με όσα αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Παρασκευής (18/5), οι διαδικασίες συμμετοχής, οι ενδιάμεσοι έλεγχοι για αδειοδότηση και οι έλεγχοι για επιτήρηση θα επιφέρουν πολύ βαριές τιμωρίες στις ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, οι νέοι κανόνες του Δ.Σ.

1) Μέχρι δέκα ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει την αδειοδότηση. Διαφορετικά δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19. Οι θέσεις θα καλυφθούν από τις μικρότερες κατηγορίες.

2) Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2018, οι ΠΑΕ θα πρέπει να υποβάλλουν στην ΕΠΟ τα δικαιολογητικά για τη διαδικασία της επιτήρησης. Η ΕΠΟ θα είναι υποχρεωμένη να ανακοινώσει τα αποτελέσματα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2018.

3) Αν απορριφθεί ο φάκελος για την επιτήρηση, οι ΠΑΕ δεν θα έχουν δικαίωμα ενίσχυσης στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (Ιανουάριος 2019).

4) Καθιερώνεται δεύτερο στάδιο αδειοδότησης. Μέχρι 30 Μαΐου 2019 οι ΠΑΕ θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για την αδειοδότηση, προκειμένου να έχουν δυνατότητα να παραμείνουν στην κατηγορία. Αν δεν περάσουν τη διαδικασία, θα λαμβάνουν την τελευταία θέση της βαθμολογίας και γλιτώνει κάποια από τις ομάδες που έχει υποβιβαστεί αγωνιστικά.

5) Υποχρεωτική κατάθεση στην διοργανώτρια Πόθεν Έσχες κάθε προέδρου ΠΑΕ, έως 30 Νοεμβρίου 2018.

Σε ισχύ το -3, αλλάζει η βαθμολογία

Έναρξη πρωταθλήματος 8-9 Σεπτέμβρη

Πιο νωρίς από ποτέ άλλοτε αναμένεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η έναρξη ορίστηκε για το διήμερο 8-9 Σεπτεμβρίου και το ζήτημα είναι αν η διοργανώτρια θα καταφέρει να κάνει πράξη τα «θέλω» της και να τηρηθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Η οποία και είναι η λογική.

Αναβολή για τους «ανασφάλιστους»

Όσον αφορά το καίριο θέμα της ένστασης των Καλλιθέα και Δόξα Δράμας κατά των Απόλλων Πόντου και Καραϊσκάκη Άρτας για το γεγονός ότι δεν συμμετέχουν στο κεντρικό ασφαλιστικό συμβόλαιο, η υπόθεση πήρε αναβολή. Ο δικηγόρος των Πόντιων Βαγγέλης Χατζηιωάννου δεν παρευρέθη στο Δ.Σ. για λόγους υγείας και έτσι ο πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος αποφάσισε να αναβάλει τη συζήτηση για την επόμενη εβδομάδα.

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras