Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ για τις ποινές των ομάδων της football league που δεν θα περάσουν την διαδικασία

Η διαδικασία επιτήρησης για τις ΠΑΕ της football league θα παίξει σημαντικό ρόλο τη νέα αγωνιστική περιόδο. Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε τις αποφάσεις της για τις ποινές θα προβλέπονται και οι οποίες είναι ιδιαίτερα σκληρές, μιας και περιλαμβάνουν αφαίρεση βαθμών.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία επιτήρησης που αποφασίστηκε από την Ε.Ε. της ελληνικής ομοσπονδίας και οι ποινές που προβλέπονται είναι οι ακόλουθες:

“Η διαδικασία επιτήρησης θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση των κάτωθι κριτηρίων: α) Οφειλές από μεταγραφές, β) οφειλές σε εργαζομένους, γ) οφειλές σε φορολογικές αρχές, δ) οφειλές σε ασφαλιστικούς φορείς και ε) οφειλές προς ΕΠΟ.

Ο έλεγχος περί της εκπλήρωσης, ή μη, των παραπάνω κριτηρίων θα ακολουθεί τα ίδια ακριβώς πρότυπα με τη διαδικασία αδειοδότησης και θα πραγματοποιείται σε δυο φάσεις:

Α) ΦΑΣΗ Α (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019)

Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων της 1ης φάσης της επιτήρησης, θα αφαιρούνται 3 βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2018/19.

Β) ΦΑΣΗ Β (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019)

Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων της 2ης φάσης της επιτήρησης, θα αφαιρούνται 3 βαθμοί από τον βαθμοολογικό πίνακα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ήτοι της περιόδου 2019/20.

Το θέμα θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBAL LEAGUE, θα συνεδριάσει την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

  1. Αγωνιστικά Θέματα – Έναρξη Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019.
  2. Εφαρμογή άρθρου 12 Προκήρυξης Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018, σχετικά με την υποχρέωση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ποδοσφαιριστών από τις ΠΑΕ. Αναγνωστέες οι υπ΄ αριθμ. 75 και 81/2018 αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της FOOTBAL LEAGUE.
  3. Επικύρωση βαθμολογίας αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018.
  4. Διαδικασία επιτήρησης – Ποινές αγωνιστικής περιόδου 2018- 2019.
  5. Διάφορα Θέματα”.