Καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα νέα από το τηλεοπτικό μέτωπο και την ΕΡΤ που αφορά τη Super League 2 και την διεξαγωγή του νεοσύστατου πρωταθλήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αντιπροσωπεία της διοργανώτριας αρχής είχε συνάντηση με τον Γιάννη Δρόσο στα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης, ωστόσο τα όσα άκουσαν οι παράγοντες των ομάδων δεν είναι ευοίωνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ξεκαθάρισε πως αυτή την στιγμή το ταμείο της δημόσιας τηλεόρασης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα όσα υποσχέθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Τα τηλεοπτικά συμβόλαια δεν μπορούν να υπογραφούν, με το Δρόσο να επισημαίνει πως το όλο ζήτημα είναι πολιτικό και την τελική απόφαση θα την πάρει ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς.

Όσον αφορά το προγραμματισμένο ραντεβού (12.30) της Παρασκευής (28/6) στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, αυτό τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο Βασιλειάδης ενημέρωσε τους εκπρόσωπους των ομάδων πως το ραντεβού θα γίνει τη Δευτέρα (1/7).

Αλλά η επιτροπή της SL2 αποφάσισε να το αναβάλλει και με νέα επιστολή ζητά ραντεβού έως τη Δευτέρα με τους κ.κ. Παππά και Τσακαλώτο, καθ΄ ύλιν αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να επιλύσουν άμεσα και οριστικά το θέμα που έχει προκύψει.

Super League 2/ ΕΡΤ: Το ενημερωτικό της διοργανώτριας αρχής

«Συνάντηση με τον κο Ιωάννη Δρόσο, πραγματοποίησε σήμερα επιτροπή της Super League 2, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Διοργανώτριας Λεωνίδα Λεουτσάκο και τους κ.κ. Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη, Χριστοβασίλη, Οταπασίδη και Λυχναρά.

Η επιτροπή έκρινε πως ήταν ορθότερο να προηγηθεί η συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ και στη συνέχεια να έρθει σε επαφή με τον κο Βασιλειάδη, με τον οποίο ακύρωσε το σημερινό της ραντεβού και το μετέφερε για τη Δευτέρα 1/7 και ώρα 13.30.

Το συμπέρασμα που προέκυψε μετά την πολύωρη συνάντηση με τον κο Δρόσο, είναι πως στα ταμεία της ΕΡΤ δεν υπάρχουν χρήματα για την υπό σύσταση κατηγορία, καθώς δεν έχει γίνει καμία εκταμίευση του προαναγγελθέντος ποσού. Κατόπιν αυτού, το προσεχές πρωτάθλημα βρίσκεται στον αέρα.

Ως εκ τούτου, η επιτροπή αποφάσισε να αναβάλλει εκ νέου την προγραμματισμένη συνάντηση της Δευτέρας 1.30 μ.μ. με τον κο Βασιλειάδη, θεωρώντας πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν μπορεί να επέμβει περαιτέρω.

Με νέα επιστολή, ζητούν ραντεβού έως τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 με τους κ.κ. Παππά και Τσακαλώτο, καθ΄ ύλιν αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να επιλύσουν άμεσα και οριστικά το θέμα που έχει προκύψει.

Η υλοποίηση των συμφωνηθέντων της αναδιάρθρωσης χρειάζεται πολιτική βούληση, την οποία και αναμένουμε άμεσα».