SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Πόσα οφείλουν στους παίκτες οι ομάδες

Είναι μεγάλη συζήτηση το κατά πόσο βοήθησε η αναδιάρθρωση τη Super League 2. Άλλα είχε τάξει η προηγούμενη κυβέρνηση, άλλα έκανε η επόμενη και φυσικά κανείς δεν υπολόγισε τις ομάδες. Άπαντες ξεκίνησαν διαφορετικά τον σχεδιασμό τους και χρειάστηκε να φρενάρουν. Για μία ακόμη χρονιά είδαμε το γνωστό μπάχαλο με το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα...
Super League 2: Πόσα οφείλουν στους παίκτες οι ομάδες

Είναι μεγάλη συζήτηση το κατά πόσο βοήθησε η αναδιάρθρωση τη Super League 2. Άλλα είχε τάξει η προηγούμενη κυβέρνηση, άλλα έκανε η επόμενη και φυσικά κανείς δεν υπολόγισε τις ομάδες.

Άπαντες ξεκίνησαν διαφορετικά τον σχεδιασμό τους και χρειάστηκε να φρενάρουν. Για μία ακόμη χρονιά είδαμε το γνωστό μπάχαλο με το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και τελικά η σέντρα έγινε με μοναδικούς ζημιωμένους τους ιδιοκτήτες.

Για τους τρεις που έπεσαν, μάλιστα, η τελική απόφαση ήταν μεγάλο πλήγμα. Έχασαν ένα αρκετά καλό συμβόλαιο από τη Super League 1 και έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Τα χρήματα που πήραν δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που αρχικά ανέμεναν. Καταστροφή φυσικά ήταν η επιμονή του Απόλλωνα Σμύρνης να διεκδικήσει μέχρι τέλους το ποσό που είχε στο υπογεγραμμένο του συμβόλαιο με την προηγούμενη κυβέρνηση. Τελικά δεν πήρε ευρώ, ενώ έχασε και χορηγίες έτσι, αφού στα εντός έδρας παιχνίδια του δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Ακόμα και με αυτές τις δυσκολίες, όμως, είναι η πιο συνεπής ομάδα στην κατηγορία στις πληρωμές.

Από εκεί και πέρα, το ευχάριστο είναι πως φέτος δεν υπάρχει ομάδα που να έχει αποχωρήσει. Η Κέρκυρα φλέρταρε, ο Απόλλων Πόντου δεν κατέβηκε σε ένα ματς, αλλά αμφότεροι βρήκαν λύση. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως τα προβλήματα εξαλείφθηκαν. Σε κάποιες ομάδες έγινε αποχή από προπονήσεις, ενώ άλλες βρέθηκαν στα πρόθυρα. Ακόμη και σε κλαμπ που βρίσκονται πολύ ψηλά στη βαθμολογία υπήρξαν προβλήματα σημαντικά που απλώς δεν διέρρευσαν.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος το Sportime έψαξε τι συμβαίνει σε κάθε μία από τις 12 ΠΑΕ της Super League 2 στο θέμα των πληρωμών. Πού οι παίκτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τα χρήματά τους και πού τα έχουν δει όλα. Να σημειωθεί πως αυτές τις μέρες οι ομάδες θα πάρουν μία δόση από την ΕΡΤ και ενδεχομένως να υπάρξουν πληρωμές, που θα αλλάξουν τα δεδομένα. Βρισκόμαστε, βέβαια, και στα τέλη του μήνα, κάτι που πρέπει επίσης να έχουμε στο μυαλό μας.

Τράπεζα

Εάν υπάρχει μία ομάδα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, αυτή είναι ο Απόλλων Σμύρνης. Γνωστό χρόνια τώρα πως το μόνο που δεν μπορείς να προσάψεις σε αυτή τη διοίκηση, είναι η συνέπειά της στις πληρωμές των υπαλλήλων της. Με το που τελειώνει ο μήνας, τα λεφτά έχουν μπει στον λογαριασμό. Μοναδική εξαίρεση οι παίκτες που έχουν μείνει να προπονούνται μόνοι τους. Εκείνοι πληρώνονται λίγο πριν διπλώσει ο μήνας ώστε να μην έχουν δικαίωμα προσφυγής.

Τα συνεπή μαγαζιά 

Λειτουργούν όλα σχεδόν ρολόι. Το να είσαι έναν μήνα μέσα ή και κάτι παραπάνω, είναι σχεδόν τίποτα. Συμβαίνει και στην πρώτη κατηγορία σε ομάδες που πολλοί δεν θα το περιμένουν. Ο Πλατανιάς και φέτος είναι κύριος στις υποχρεώσεις του. Έναν μήνα μέσα είναι οι παίκτες και γνωρίζουν ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους. Λίγο πιο πίσω είναι στις δόσεις των ενοικίων, αλλά και αυτό τακτοποιείται. Οι Χανιώτες είναι από τις ομάδες που και πέρυσι έδειξαν πως θα πάνε το μπάτζετ μέχρι εκεί που μπορούν. Γι’ αυτό τον Ιανουάριο προτίμησαν να γλιτώσουν μεγάλα συμβόλαια (Νίλι, Μπιανκόνι, Μποσέτι, Γκοτ) ώστε να είναι εντός προϋπολογισμού. Καλά είναι τα πράγματα και στην άλλη ομάδα του νησιού, τα Χανιά. Μέχρι δίμηνο αφήνει η διοίκηση τους παίκτες πίσω. Γίνεται και εκεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Οι πρώην πλήρωσαν, οι επόμενοι;

Υπήρξαν ομάδες εντός της σεζόν που άλλαξαν καθεστώς. Η μία ήταν ο Καραϊσκάκης Άρτας. Γνωστή η συνέπεια του Οδυσσέα Δράκου. Ακόμη και εάν είχε ουσιαστικά παρατήσει τους Αρτινούς φέτος, κάτι που φαινόταν και σε καθημερινά πράγματα, ρέφαρε στο φινάλε. Με το που έδωσε την ομάδα στον Νίκο Καγιούλη, τακτοποίησε όλες τις δικές του εκκρεμότητες. Ο επόμενος άρχισε με κάποια ζόρια, εκφράζονται φόβοι πως με τα έσοδα που έχει δεν θα βγει η χρονιά εάν δεν βάλει το χέρι στην τσέπη και η συνέπειά του θα φανεί. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στη Δόξα Δράμας. Ο Γιάννης Μπύρος αποχώρησε έχοντας πληρώσει τα πάντα έως τα τέλη του 2019. Η νέα χρονιά ξεκίνησε με τον Ηλία Χατζηελευθερίου. Ίδιο το πρόβλημα και εκεί. Θα χρειαστούν χρήματα για να βγει η σεζόν. Ο ίδιος έχει υποσχεθεί στους παίκτες, όμως, πως θα κάνει το παν για να μη χάσουν ούτε ευρώ και αναζητά χορηγούς.

Χωρισμένοι σε δύο γκρουπ

ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός, εκ των πρωταγωνιστών της Super League 2, είναι ομάδες που ανάλογα με τον ποιον θα ρωτήσεις, θα πάρεις και άλλη απάντηση. Ας πάμε πρώτα στους Ηπειρώτες. Έγιναν πληρωμές πριν το μεγάλο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και ενδεχομένως υπάρξουν και νέες με τη νέα δόση της ΕΡΤ. Όσοι πήγαν το καλοκαίρι στους «Ζωσιμάδες» είναι τώρα ένα δίμηνο μέσα. Για τους παλιούς η κατάσταση είναι διαφορετική. Υπάρχουν και άλλες οφειλές με αποτέλεσμα να διπλασιάζεται το χρονικό διάστημα. Στους Βοιωτούς το τρίμηνο παίζει… δυνατά. Για όσους δεν αγωνίζονται όμως! Εκείνοι που έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα, βρίσκονται και σε διαφορετική μοίρα. Βλέπουν πιο συχνά το χρώμα του χρήματος.

Σταθερό το τρίμηνο

Παναχαϊκή, Απόλλων Λάρισας και Εργοτέλης είναι ομάδες που κάπου έχει χαθεί η μπάλα. Στην πρώτη άλλαξε τώρα ιδιοκτησιακό καθεστώς και θα φανεί πόσο μπορεί να μαζευτεί το μαγαζί. Τα όσα γίνονταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όμως, ήταν ενδεικτικά της έλλειψης οργάνωσης που υπήρχε. Αρκετά μέσα οι παίκτες, που έκαναν μεγάλη υπομονή επί Σάκη Καλογερόπουλου και έφτασαν έως και την αποχή. Παρεμπιπτόντως, υπήρξε και ομάδα από τις προαναφερθείσες που έγινε αποχή κάποια στιγμή και ας μη διέρρευσε. Στον Εργοτέλη, επίσης, είναι μεγάλο το ζόρι. Λεφτά δεν υπάρχουν. Ο Μαγκέτ Σάμι δεν δείχνει τη διάθεση άλλων χρόνων και την ίδια συνέπεια με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι παίκτες. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και στη Λάρισα. Ομάδα ιδιαίτερη ο Απόλλων για διάφορους λόγους. Όλοι τους θέλουν να μπουν στα πλέι οφ, αφού σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ανησυχία για το τι τελικά θα εισπράξουν οι ποδοσφαιριστές.

Άλλη φάση 

Για το τέλος αφήσαμε τους ουραγούς. Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου είναι ξεχωριστές περιπτώσεις. Διαφέρουν, όμως, και μεταξύ τους. Στο νησί φέτος ο στόχος ήταν ένας, να βγάλει η ομάδα τη χρονιά με όσο το δυνατόν πιο χαμηλό μπάτζετ για να πληρώνονται οι παλιοί. Ουσιαστικά τα παιδιά που πήγαν ήξεραν εξ αρχής πως το ταβάνι θα ήταν να παίρνουν τον βασικό μισθό. Και όχι όλοι. Η ομάδα εξασφάλιζε σπίτι και φαγητό και από εκεί και πέρα τα έσοδα θα πήγαιναν στην αποπληρωμή των χρεών, όπως και γίνεται. Ο εύκολος δρόμος θα ήταν να βαρέσει κανόνι η ομάδα και να ψάχνουν άπαντες τα λεφτά τους. Δεν το έκανε, όμως, η νυν διοίκηση. Φλέρταρε και πρόσφατα με την αποβολή από τη Super League 2, όμως, η λύση βρέθηκε έστω και στο παρά ένα.

Στον Απόλλωνα Πόντου το άνοιγμα είναι σαφώς μικρότερο από των Φαιάκων. Ωστόσο, εκεί η χρονιά δεν ξεκίνησε με το ίδιο σκεπτικό. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν και το περσινό… φέσι, έγινε προσπάθεια να μείνουν αρκετά παιδιά από την προηγούμενη σεζόν. Το αποτέλεσμα ήταν να μην πληρώνεται κανένας, να μη γίνονται προπονήσεις και πολλοί να αποχωρήσουν τον Ιανουάριο. Όσοι έμεινα ή αποκτήθηκαν τότε, το έκαναν απλώς για να παίρνουν ματς στα πόδια τους. Λεφτά δεν υπάρχουν από τότε που έκλεισε η κάνουλα από την Αμερική.

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Super League 2: Πόσα οφείλουν στους παίκτες οι ομάδες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.