Η διοργανώτρια της Super League 2 αποφάσισε να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα στις 15 Σεπτεμβρίου. Χλωμό! Βασική προϋπόθεση για να πάνε στις σέντρα οι ομάδες είναι να πάρουν τα χρήματα που έχει υποσχεθεί, η προηγούμενη κυβέρνηση, μέσω ΕΡΤ. Χλωμό, επίσης.

Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει και όλα έχουν τεθεί επί νέας βάσης. Οπως προκύπτει μετά τις τελευταίες επαφές που είχε η Πολιτεία με τους ανθρώπους της Κρατικής τηλεόρασης, ότι ίσχυε μέχρι πρότινος, παραπέμπεται στις καλένδες.

Η απόφαση που έχει παρθεί είναι εκ νέου διαπραγμάτευση από μηδενική βάση. Σε μια τέτοια βάση (μηδενική) τοποθετείται και το πακέτο των χρημάτων που είναι διατεθειμένη να μοιράσει στις ομάδες της Super League 2 η νέα κυβέρνηση.

Βάσει των όσων είχε υποσχεθεί, με υπογραφές, ο Βασιλειάδης, πλην των τριών που υποβιβάστηκαν (Απόλλων, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα) που θα έπαιρναν τα ίδια χρήματα από τα τηλεοπτικά, με εκείνα που έβαζαν στα ταμεία τους στη Super League 1 (περίπου 4 εκατ. ευρώ συνολικά), οι υπόλοιπες 11 ομάδες της νεοσύστατης κατηγορίας θα μοιράζονταν ένα ποσό κοντά στα 9 εκατ. ευρώ. Περίπου 800 χιλιάρικα για κάθε ΠΑΕ. Καθαρά εξ αυτών τα 690.

Αυτά, όμως, μέχρι πρότινος, αφού το ψαλίδι που θέλει να κάνει η νέα κυβέρνηση, ξεπερνάει το 50% και δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι το 70%! Με νούμερα, από τα 800 χιλιάρικα, να μπουν στα ταμεία της κάθε ομάδας, μαζί με εκείνες που υποβιβάστηκαν, μάξιμουμ, 300 χιλιάδες ευρώ. Αν και η τιμή εκκίνησης των διαπραγματεύσεων θα είναι τα 180!

Οι αντιδράσεις είναι έντονες και δικαιολογημένες, αφού το οικονομικό συνετέλεσε στο να γίνει αποδεκτή η αναδιάρθρωση που είχε προτείνει ο τέως Υφυπουργός Βασιλειάδης.

Πλέον, στη Θεμιστοκλέους περιμένουν την επίσημη ενημέρωση, αφού ό,τι πληροφόρηση έχουν είναι από τα ΜΜΕ, για να αποφασίσουν πως θα κινητοποιηθούν.

Το «λουκέτο» είναι η πρώτη σκέψη που έχει γίνει και ουσιαστικά έχει αποφασιστεί. Κάτι που σημαίνει ότι εφόσον επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 15/9.

Οκτώβριο και αν, δηλαδή…

Διαβάστε επίσης για τη Super League 2: