SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Τα πάντα παραμένουν στον αέρα!

Πώς μπορεί να τιναχτεί στον αέρα το πλάνο της αναδιάρθρωσης
Super League 2: Τα πάντα παραμένουν στον αέρα!

Έναν χρόνο σχεδόν λέγαμε για την περιβόητη αναδιάρθρωση και τις αλλαγές που θα φέρει. Η σύσταση της Super League 2 ήταν μία εξ αυτών.

Την Παρασκευή (28/6) οι ομάδες της κατηγορίας άκουσαν το «λεφτά δεν υπάρχουν». Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Ιωάννης Δρόσος, ήταν εκείνος που είπε πως το ταμείον είναι μείον και δεν μπορεί να υπογράψει τις νέες συμβάσεις. Βέβαια, το Σαββατοκύριακο (29-30/6) άλλαξε στάση, όπως λένε από τη Λίγκα. Αυτό που υποστήριζε ήταν πως υπάρχει η πολιτική βούληση εφόσον συσταθεί η Super League 2. Το τελευταίο, λοιπόν, έγινε τη Δευτέρα (1/7) και πλέον το μπαλάκι είναι στα χέρια της κυβέρνησης και της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής, η προθεσμία που δόθηκε είναι μέχρι την Τετάρτη (3/7): «Το Δ.Σ. της Ένωσης κατά την έκτακτη γενική του συνέλευση και αφού έλαβε τη διαβεβαίωση της Πολιτείας για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων σχετικά με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ της Super League 2 στην ΕΡΤ Α.Ε, προχώρησε σε τροποποίηση – εναρμόνιση του καταστατικού της σύμφωνα με το Νόμο.

Καλούμε τον Yπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε. Ιωάννη Δρόσο, όπως πράξουν τα δέοντα ούτως ώστε μέχρι την Τετάρτη 3/7 να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, σύμφωνα με τα όσα διαλαμβάνονται στο από 10/8/2018 προσύμφωνο που υπέγραψε και δεσμεύτηκε η ΕΡΤ Α.Ε».

Επιπλέον έγινε γνωστό το ακόλουθο: «Σας γνωρίζουμε πως πραγματοποιήθηκε σήμερα Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής κατηγορίας, όπου εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της περιόδου 2018-2019».

Super League 2 δεν προβλέπεται χωρίς λεφτά!

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι Super League και Football League. Για να δημιουργηθεί η Super League 2, θα πρέπει να υπογράψουν τα μέλη της. Χωρίς λεφτά, όμως, κάτι τέτοιο δεν παίζει! Είναι τόσο απλό. Ποια θα είναι η συνέχεια; Να τιναχτεί όλο το πλάνο στον αέρα.

Εάν δεν υπάρξει η συγκεκριμένη κατηγορία, όλοι θα πρέπει να χωρέσουν στη Football League. Και γι’ αυτό ακούγεται και το σενάριο των δύο ομίλων. Γιατί οι ομάδες είναι πολλές για να έχουμε ενιαίο πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι προκηρύξεις έχουν ψηφιστεί (για το 14-12-14).

Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ Γιάννινα -που έπεσε λόγω της αναδιάρθρωσης- θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στη Super League. Όλα αυτά κι ενώ σε λίγο έχουμε εκλογές.

Το επικρατέστερο σενάριο τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η κυβέρνηση να αλλάξει. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, ίσως έχουμε αλλαγές και στο ποδόσφαιρο. Η Νέα Δημοκρατία διαρρέει πως θέλει η αναδιάρθρωση να γίνει του χρόνου. Έστω και εάν τα πάντα έχουν ψηφιστεί. Σε αυτό ποντάρουν και στον ΠΑΣ Γιάννινα ευελπιστώντας να γίνει με 16 ομάδες η Super League ώστε να παραμείνουν και να ανέβει και ο Πλατανιάς. Στα Χανιά κρατούν χαμηλά τους τόνους, αλλά παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και ελπίζουν.

Μέσα σε όλα, βέβαια, έχουμε και την κλήρωση της Super League την Τρίτη (2/7). Μία κλήρωση που προσπαθούν στον ΠΑΣ Γιάννινα να μπλοκάρουν. Με λίγα λόγια, χάος…

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

ΣΧΟΛΙΑ