Το νέο «αίμα» του «τριφυλλιού» είναι έτοιμο να πάρει την ευκαιρία σε επίπεδο πρώτης ομάδας.

Έντονο όσο ποτέ θα είναι το ελληνικό στοιχείο του νέου Παναθηναϊκού που θα χτιστεί, καθώς οι περιορισμοί που επιβάλλονται στις μεταγραφές αναγκάζουν το σύλλογο να στελεχωθεί, κατά βάση, με γηγενείς ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών.

Είναι δεδομένο ότι το «τριφύλλι» θα βγει στην αγορά και θα ψάξει ταλαντούχος Έλληνες με προοπτικές εξέλιξης, που όμως θα μπορούν ν’ αγωνιστούν άμεσα με την πρώτη ομάδα. Εκτός από τις μεταγραφές, πάντως, οι «πράσινοι» έχουν στα σπλάχνα τους αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, των οποίων ο ρόλος προσεχώς θα αυξηθεί.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι: Τάσος Χατζηγιοβάνης, Πασχάλης Στάικος, Γιάννης Μπουζούκης, Σωτήρης Πίσπας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Χρήστος Κουντουριώτης, ενώ από πίσω τους έρχονται παιδιά όπως οι Ξενόπουλος, Ζερβόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Θεοχάρης, Δημήτρουλας, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει κυρίως με την Κ-20.

Η πορεία των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού τη φετινή περίοδο αποδεικνύει, πως στα «φυτώρια» του συλλόγου υπάρχει μεγάλο ταλέντο. Υπάρχουν παιδιά, δηλαδή, που με σωστή καθοδήγηση και δουλειά μπορούν ν’ αναδειχθούν σε επίπεδο πρώτης ομάδας. Αυτά τα παιδιά, λοιπόν, την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο έχουν τη μεγάλη ευκαιρία τους να ξεχωρίσουν, φορώντας τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.