Πώς σχολίασε ο Τάσος Κάκος τη διαιτησία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Βόλο και το μέτρο του ορισμού ξένων διαιτητών στη Super League 1.

Πώς σχολίασε ο Τάσος Κάκος τα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία στο παιχνίδι με το Βόλο και το μέτρο του ορισμού ξένων διαιτητών στη Super League 1.

Τις διαιτητικές αποφάσεις του Ολυμπιακός – Βόλος, αλλά και το ζήτημα των ξένων διαιτητών κλήθηκε να σχολιάσει ο Τάσος Κάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Total Football» του Open.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την πρώτη εντός έδρας απώλεια βαθμών, βγάζοντας σταθερά προβληματική εικόνα.

Ο Κερκυραίος πρώην διεθνής ρέφερι ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όλη η ουσία είναι πως δεν θέλουν Έλληνες διαιτητές. Δύο χρόνια πριν είχα πει πως υπάρχει σχέδιο για διάλυση της ελληνικής διαιτησίας.

Με τα γεγονότα που είχαμε μεσοβδόμαδα, με τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι και μετά την αλλαγή του, φάνηκε ξεκάθαρα ότι το σχέδιο προχωράει. Ο Έλληνας διαιτητής πλέον δεν έχει καμία αξία και αυτό είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει.

Ο χειρισμός του αρχιδιαιτητή ήταν εντελώς ερασιτεχνικός. Δεν μπορείς την προηγούμενη αγωνιστική στο Άρης – ΠΑΟΚ να βάζει ξένο διαιτητή και στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ να βάζει το Σιδηρόπουλο, που είναι κόκκινο πανί για τον Παναθηναϊκό.

Είναι σαν να γίνεται εσκεμμένα αυτό για να υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις και να φτάσουμε στο σημείο να απαξιωθούν οι Έλληνες διαιτητές».

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στα παράπονα του Ολυμπιακού για τον χρόνο των καθυστερήσεων, κάνοντας ένα πολύ ειρωνικό σχόλιο: «Την Πέμπτη πάντως στη Γαλλία Αυστριακός ήταν ο διαιτητής».

Ο γνωστός δημοσιογράφος ειρωνεύτηκε ήττα ελληνικής ομάδας. Απρέπεια, χωρίς αμφιβολία. Αφενός διότι ο Ολυμπιακός έπαιξε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, κι αφετέρου επειδή το γκολ της ήττας το δέχεται από φάση που ξεκινά από φάουλ που δεν δίνεται.

Όσα είπαν Κάκος – Σπυρόπουλος