Σε διαμαρτυρία κατά του Sportime και του Sportime. gr προέβη η αθηναϊκή ΠΑΕ

Σε εξώδικη διαμαρτυρία προέβη η ΠΑΕ Απόλλων κατά της εφημερίδας Sportime και της ιστοσελίδας Sportime.gr.

Σύμφωνα με το εξώδικο, τα δυο μέσα προβαίνουν σε ψευδή δημοσιεύματα, χωρίς δημοσιογραφική διασταύρωση,  αναφέροντας ενδεικτικά το δημοσίευμα της στήλης «Κακίες» της περασμένης Δευτέρας (6/8) με τίτλο «Στον …φούρνο ο Ισμαελ» αλλά και του σάιτ της 27/7/2018  με τίτλο «οι αποχωρήσεις και η ευθύνη των αποτυχιών στον Απόλλωνα Σμύρνης».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η αθηναϊκή ΠΑΕ, «τα δημοσιεύματα προκαλούν στην εταιρεία μας αναστάτωση στην λειτουργία της, ανασφάλεια στους υπαλλήλους της, παρεμποδίζουν σημαντικά την ομαλή εξακολούθηση των εργασιών της και την εμφανίζουν στο αναγνωστικό κοινό και στους οπαδούς της, ως πλήρως ανοργάνωτη και ανίκανη να διαχειριστεί τις υποθέσεις της».

Αντιθέτως όπως τονίζει η ΠΑΕ, είναι πλήρως οργανωμένη και ικανή να διαχειριστεί όλες τις υποθέσεις της και ιδίως τα αγωνιστικά και οργανωτικά της θέματα.

«Το κίνητρο σας είναι ευτελές και αποβλέπει σε άγρα πελατείας (αγορά φύλλων και επισκεψιμότητα, που μεταφράζεται σε διαφημίσεις), πλην όμως δεν είναι δυνατόν να λειτουργείτε διαρκώς, κατά παράβαση κάθε αρχής δεοντολογίας και να μην ενδιαφέρεστε καθόλου για την αλήθεια, παρά μόνο για την οικονομική σας επιτυχία».

Για τους λόγους αυτούς, όπως καταλήγει η ΠΑΕ Απόλλων, διαμαρτύρεται για την συμπεριφορά μας, μας καλεί να ανακαλέσουμε τα ως άνω δημοσιεύματα αποκαθιστώντας την αλήθεια, μας καλεί να άρουμε την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας της εταιρείας, να προβούμε σε καταχώρηση στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα με ίση προβολή και δυναμικότητα αποκαθιστώντας την πραγματικότητα, μας καλεί να παραλείψουμε  την προσβολή στο μέλλον και επιφυλάσσεται για κάθε αναγκαία δικαστική και εξώδικη ενέργεια στο μέλλον την προστασία των δικαιωμάτων της.

Η δική μας θέση

Ήταν φυσικό να δημοσιεύσουμε το εξώδικο που παραλάβαμε από την ΠΑΕ Απόλλων ως οφείλουμε.

Θα ήταν ωστόσο χρήσιμο και από τη πλευρά μας, να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα, έτσι όπως την βιώνουμε κάθε μέρα, δίνοντας την μάχη του ρεπορτάζ, χωρίς εξαρτήσεις.

Η δική μας δημοσιογραφική αλήθεια, αναφέρει πως ασφαλώς δεν θα μπορούσαμε να διαψεύσουμε την ίδια μας την παρουσία στο γήπεδο της Ριζούπολης στο φιλικό (Απόλλων – Πανιώνιος) του περασμένου Σαββάτου.

Ούτε βεβαίως και αυτή του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση και είχε συνομιλία με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

Ποτέ δεν γράφτηκε ότι ο Μακεδόνας προπονητής θα αντικαταστήσει τον Βαλεριάν Ισμαελ. Απλά καταγράφηκε το γεγονός, οι πληροφορίες που θέλουν τον Μάκη Χάβο να έχει έρθει εκ νέου στο προσκήνιο για τον πάγκο της ομάδας αλλά και οι αντιδράσεις των οπαδών του Απόλλωνα που ήταν αρνητικές για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα.

Το δημοσιογραφικό απόσταγμα λοιπόν, έφερε και τον τίτλο «Στον φούρνο ο Ισμαελ…».

Αν θα δικαιωθούμε το (άμεσο) μέλλον θα το δείξει…