Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν το έριξε στο... οικονομικό απαντώντας στους ποδοσφαιριστές που διαμαρτύρονται για το βαρύ πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν το έριξε στο... οικονομικό απαντώντας στους ποδοσφαιριστές που διαμαρτύρονται για το βεβαρυμμένο πρόγραμμα..

Οι ποδοσφαιριστές σε ολόκληρο τον πλανήτη -και ειδικά στην Ευρώπη με τις συνεχείς εγχώριες και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις- παραπονιούνται διαρκώς για τα πολλά ματς που δίνουν κάθε χρόνο ζητώντας να μειωθούν. Όμως η απάντηση του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν ήταν αποστομωτική, έως σκληρή.

Σε δηλώσεις που έκανε στην ιταλική ιστοσελίδα «Gazzetta Dello Sport» ο Σλοβένος κορυφαίος παράγοντας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είπε ορθά κοφτά πως «…αν παίζεις λιγότερο θα πληρώνεσαι και λιγότερο»! Μάλιστα δεν δίστασε να παραλληλίσει τους ποδοσφαιριστές με τους εργάτες εργοστασίων.

«Είναι πολύ εύκολο να επιτίθεσαι στην UEFA και τη FIFA, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό: αν παίζεις λιγότερο, πληρώνεσαι και λιγότερο. Αυτοί που θα έπρεπε να παραπονούνται είναι οι εργάτες στα εργοστάσια που πληρώνονται με 1000 ευρώ το μήνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσέφεριν.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο εγχείρημα της European Super League, εκφράζοντας τη σιγουριά πως έχει «πεθάνει».: «Θα πω ότι η UEFA δεν είναι μονοπώλιο. Είσαι ελεύθερος να συμμετέχεις ή όχι. Μπορείς να συμμετέχεις στα δικά μας Κύπελλα ή να οργανώσεις δικά σου. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση, είναι λογικό μετά να μην μπορείς να παίζεις στα δικά μας τουρνουά, έτσι δεν είναι; Όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, στην ουσία δεν αλλάζει κάτι. Η Super League έχει πεθάνει επειδή κανένας δεν θέλει να είναι μέρος της. Βλέπω μόνο τρεις ανθρώπους να είναι εκνευρισμένοι και να πηγαίνουν τους πάντες στα δικαστήρια», κατέληξε ο Τσέφεριν.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της UEFA είχε απειλήσει να στείλει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Παράλληλα  και ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Θόδωρος Θεοδωρίδης είχε τονίσει πως η UEFA εξετάζει τον αποκλεισμό των τριών ομάδων από το επόμενο Champions League, εφόσον δεν συμμορφωθούν.

Πάντως η Ρεάλ όχι μόνο συμμετείχε κανονικά στο φετινό Champions League, αλλά τελικά κατάφερε και να τον κατακτήσει!