Τσουμάνης: Σοκ με τα τελευταία μηνύματά του - «Μία λύση έχω αν στραβώσει»

Το φως της δημοσιότητας είδαν κάποια από τα τελευταία μηνύματα του Νίκου Τσουμάνη με τον προπονητή του λίγες μέρες πριν αυτοκτονήσει.

Ο Νίκος Τσουμάνης έδωσε τέλος στη ζωή του στις 5 Οκτωβρίου με την είδηση του θανάτου του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη να σοκάρει τον ποδοσφαιρικό κόσμο και όχι μόνο.

Η αυτοχειρία του Τσουμάνη στα 31 μόλις του χρόνια επιβεβαιώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση ενώ η αστυνομία ανακάλυψε και κάποια μηνύματα απελπισίας που είχε στείλει ο ίδιος σε προπονητή του τον οποίο φαίνεται πως είχε σε εκτίμηση και εμπιστευόταν ότι θα τον βοηθήσει. Τα μηνύματα έφερε στην δημοσιότητα η εκπομπή «Η Δίκη του Open».

Η απόγνωση του Τσουμάνη είναι εμφανής στις συνομιλίες. Πνιγμένος στα χρέη και με πολλές ομάδες να του χρωστάνε χρήματα, ο Νίκος Τσουμάνης προανήγγειλε την πράξη του στον προπονητή αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτή είναι η μόνη λύση που βλέπει.

Τι έλεγε ο Τσουμάνης στον προπονητή του λίγες μέρες πριν αυτοκτονήσει

Αρχικά ο ποδοσφαιριστής φαίνεται πως ήρθε σε επαφή από μόνος του με τον προπονητή του στις 4 Σεπτεμβρίου ζητώντας του να βρεθούν από κοντά για συζητήσουν κάτι προσωπικό. Όπως γράφει προς τον προπονητή θεωρούσε ότι μπορεί να του βρει λύση.

Από τη συνομιλία οι δυο τους φαίνεται πως βρέθηκαν. Στις 17 Σεπτεμβρίου οι δυο τους είχαν νέα επικοινωνία με τον Τσουμάνη να γράφει: «Κόουτς σε ευχαριστώ που μου έδωσες μια ελπίδα. Μακάρι να πάνε όλα καλά θα είμαστε σε επαφή καλό βράδυ και σε ευχαριστώ που με κατάλαβες και με βοηθάς.» Ο προπονητής του απάντησε πως θα το πολεμήσουν με όλες του τις δυνάμεις με τον Νίκο Τσουμάνη να απαντά «Έχω τον χρόνο να με πιέζει καθημερινά αλλά με έκανες και ένιωσα ότι όλα θα πάνε καλά.»

Μία μόλις μέρα αργότερα, στις 18 Σεπτεμβρίου ο ποδοσφαιριστής στέλνει ξανά μήνυμα ρωτώντας αν έχει κάποιο νεότερο. «Είμαι πάρα πολύ αγχωμένος κόουτς ελπίζω να κλείσει θετικά δεν ξέρω τι να πω τώρα.», γράφει χαρακτηριστικό δείγμα της πίεσης που ένιωθε.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ξαναστέλνει μήνυμα αναφέροντας και πάλι ότι είναι «πάρα πολύ αγχωμένος» για την αυριανή συνάντηση του προπονητή. Η απελπισία του Τσουμάνη στη συνομιλία είναι εμφανής με τα λόγια του να συγκλονίζουν:

«Σε ικετεύω κόουτς κανόνισέ το σε εσένα έχω την τελευταία ελπίδα. Αν στραβώσει δεν έχω άλλη επιλογή από αυτό που σου είπα. Σε εκλιπαρώ να πάνε όλα καλά. Όλη μέρα αυτό σκέφτομαι»

Στις 21 Σεπτεμβρίου ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος: 

«-Κόουτς καλησπέρα και καλή αρχή ξεκινήσατε… περιμένω όταν μπορέσεις να με καλέσεις είμαι πραγματικά πολύ αγχωμένος όλη μέρα δεν στο κρύβω. Αν χρειαστεί σου παραδίδω και την άδεια από το αυτοκίνητο αν χρειαστεί μέχρι την ημερομηνία που είπαμε δεν έχω κάτι άλλο

-Όχι Νίκο!

-Ναι κόουτς σε ικετεύω. Δεν έχω άλλη επιλογή πρέπει να βρούμε αυτό τα χρήματα ο χρόνος είναι λίγος το άγχος με έχει κυριεύσει και αν δεν τα καταφέρουμε δεν ξέρω πως θα αντιδράσω.

-Τουλάχιστον να στη δώσω εσένα που ξέρεις την ιστορία και να έχεις μια ασφάλεια έξτρα ότι θα στα δώσω. Σε παρακαλώ

-Νίκο μην μου λες τέτοια πράγματα. Ούτε ως σκέψεις να περνάνε από το μυαλό σου. Είμαι σε αναμονή να με καλέσουν.

-Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα στραβώσει αλλά αγχώνομαι. Δεν κοιμάμαι. Δεν τρώω. Περιμένω πως και πως. Απλά έχω εμπιστοσύνη σε εσένα αλήθεια.»

Συνομιλία στις 22 Σεπτεμβρίου:

-Νίκο παραμένω ξύπνιος και περιμένω όπως μου είπαν παρά ότι κλείνουν τα μάτια μου γιατί σήμερα σηκώθηκα στις 06:00 δεν θα κοιμηθώ περιμένω.

-Κοιμήσου κόουτς μου κοιμήσου αλήθεια αν είναι γραφτό από τον Πανάγαθο να μας βοηθήσουν θα μας βοηθήσουν αύριο. Κοιμήσου ξεκουράσου.

-Αρχίζω και το συνηθίζω και γέρνω προς την απόφαση που δεν ήθελες να πάρω. Κοιμήσου ξεκουράσου. Καλό ξημέρωμα. Και αύριο μέρα είναι.

Μηνύματα που έστειλε ο Τσουμάνης στις 23 Σεπτεμβρίου:

-Καλημέρα σου κόουτς, αν χρειαστεί σε παρακαλώ πολύ χρησιμοποίησε και εσύ προσωπικά την άδεια που σου είπα για το αυτοκίνητο μου ή οποιοδήποτε χαρτί θέλεις να κάνουμε μαζί να είσαι απόλυτα καλυμμένος για οποιοδήποτε ποσό θέλεις, σε παρακαλώ να το κλείσουμε σε σύντομο διάστημα.

-Κόουτς πραγματικά εκτός από τα χρήματα μέχρι τον Ιανουάριο σου είπα μόλις ξεμπερδέψω με την εφορία τον Δεκέμβριο θα κάνω τις αιτήσεις και θα πάρω ένα μικρό δάνειο από την τράπεζα μπορώ να σου στείλω και τη συνομιλία με γνωστό από την τράπεζα που με τακτοποίησε και θα με βοηθήσει να το πάρω άμεσα και θα μπορώ να σου δώσω και έξτρα για το καπέλο. Σε ικετεύω ειλικρινά πείσε το σε παρακαλώ να το κλείσουμε αλήθεια. Θα σου κάνω και όποιο χαρτί έξτρα θες

27 Σεπτεμβρίου:

-Είναι πολύ μικρό το ποσό κόουτς πιστεύω μπούμε να το κλείσουμε και να μου φύγει και εμένα το άγχος.

-Όταν έχει νέα ενημέρωσέ με εσύ.

-Οκ ότι είναι ενημέρωσέ με εδώ viber.

Μηνύματα στις 28 Σεπτεμβρίου:

«Καλημέρα κόουτς μου τι νεότερο έχουμε σε πήρε? Αφού γύρισε το μαρσουπιλάμι ο ξανθός ο σασμάν μη φοβάσαι τίποτα. Είσαι προπόνηση μιλάμε μετά με συγχωρείς κόουτς αλλά έχω κατά-αγχωθεί με τον χρόνο.

Καλή προπόνηση.

Θα περιμένω νέα σου αγωνιωδώς.

Τελείωσες?

Κόουτς είσαι εδώ?

Τελειώσατε προπόνηση?

Όλα καλά κόουτς?

Ενοχλώ?

Τελειώσατε προπόνηση?

Όλα καλά κόουτς?

Ενοχλώ?

Τελείωσες?»

Συνομιλία στις 29 Σεπτεμβρίου:

-Κόουτς?

Κόουτς καλωσόρισες τον αδερφό σου.

Είσαι απασχολημένος το ξέρω…

Αλλά δεν κοιμάμαι τα βράδια…

Έχουμε κάτι νεότερο?

-Νίκο είμαι Αθήνα ακόμα.

-Συγνώμη πότε επιστρέφεις?

1 Οκτωβρίου:

Καλό μήνα κόουτς επέστρεψες?

Περιμένω με αγωνία αλήθεια.

Αν πάνε όλα καλά πάρε τα το συντομότερο κόουτς.

Και σήμερα αν γίνεται να προλάβω να τα βάλω το συντομότερο».

Κόουτς μου ενοχλώ

2 Οκτωβρίου:

«Καλημέρα κόουτς.

Συγνώμη για τις ακατάλληλες ώρες αλλά πνίγομαι.

Συγνώμη και πάλι.

Θα περιμένω να μου στείλεις».

Σε τι φάση είναι κόουτς? Όλο αυτό σκέφτομαι και από αυτό κρατιέμαι.

Δευτέρα είναι η τελευταία μέρα κόουτς δεν αντέχω».

3 Οκτωβρίου:

Κόουτς που είσαι?

Πεθαίνω από το άγχος.

Στείλε μου μήνυμα όχι τηλέφωνο στο viber η κανονικά μόνο μήνυμα είμαι με τη γυναίκα.

Τα τελευταία μηνύματα του Τσουμάνη στις 4 Οκτωβρίου:

Καλημέρα.

Κάηκα με λίγα λόγια.

Σε ευχαριστώ που προσπάθησες πάντως.

Σε ευχαριστώ ειλικρινά.

Έχω πάρει την απόφασή μου.

Και πάλι σε ευχαριστώ κόουτς μου.

Κόουτς σβήσε όλα τα μηνύματα και τις κλήσεις γιατί θα ψάξουν το κινητό μου σε λίγες μέρες, σβήσε τα όλα.

Όλα όμως.

Κλήσεις μηνύματα.

Μου δίνεις τον λόγο σου ότι θα το κάνεις?

Στις 5 Οκτωβρίου ο 31χρονος Νίκος Τσουμάνης βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του χωρίς σφυγμό.