ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: Προσωρινή λύτρωση με το FFP!

Θετικό νέο αυτό για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
UEFA: Προσωρινή λύτρωση με το FFP!

Αναγκασμένη να αλλάξει τρόπο αντιμετώπισης σε διάφορα ζητήματα είναι η UEFA. Αρχικά έβαλε νερό στο κρασί της όσον αφορά την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ήταν ανέφικτο αυτό που αρχικά σκεφτόταν, να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα μέχρι 30/6. Η τελευταία της απόφαση ήταν η αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας (σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο) μέχρι τον Ιούνιο.

Ταυτόχρονα, όμως, πήρε άλλη μία σημαντική απόφαση και αυτή αφορά το Financial Fair Play. Να γίνει πιο ελαστική σχετικά με το FFP.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας επανέλαβε την πλήρη δέσμευσή της σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης συλλόγων. Συμφώνησε, όμως, ότι με τις παρούσες συνθήκες θα πρέπει να υπάρξουν και νέα δεδομένα. Έπεσε στο τραπέζι το να δοθεί περισσότερος χρόνος στις Ομοσπονδίες για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης των συλλόγων.

Επιπλέον, η πανδημία του COVID-19, τα έσοδα που χάνονται και η οικονομική κρίση που ενδέχεται να χτυπήσει τους πάντες είναι οι παράγοντες που κάνουν την UEFA να αποφασίσει την αναστολή των διατάξεων αδειοδότησης των συλλόγων που σχετίζονται με την προετοιμασία και την αξιολόγιση των μελλοντικών χρηματοοικονομικών πληροφοριών τους. Αυτό ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τις ομάδες που θα συμμετέχουν τη σεζόν 2020-21 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κάπου εδώ να σημειωθεί πως εάν ουσιαστικά το FFP ανασταλεί για έναν χρόνο, υπάρχουν δύο ελληνικές ομάδες που… λυτρώνονται. Η μία είναι ο τιμωρημένος Παναθηναϊκός. Δεν είναι σαφές εάν θα αρθεί η τιμωρία του και θα μπορέσει έτσι να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι, όμως, ξεκάθαρο πως το νέο για εκείνον είναι θετικό, όπως και για τον ΠΑΟΚ. Ο δεύτερος ήταν αρκετά στριμωγμένος φέτος και γι’ αυτό άλλωστε δεν προχώρησε σε κάποια μεταγραφή τον Ιανουάριο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «UEFA: Προσωρινή λύτρωση με το FFP!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.