ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Ranking Ελλάδα: Μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός με νέο προπονητή;

UEFA Ranking Ελλάδα: Μπορούν οι Πειραιώτες να περάσουν στο Conference αν παραταχθούν την τελευταία αγωνιστική με άλλον τεχνικό στο τιμόνι;
UEFA Ranking Ελλάδα: Μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός με νέο προπονητή;

UEFA Ranking Ελλάδα: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση. Να προκριθούν στο Conference League.

Η παραπάνω πρόταση πριν καμιά εικοσαετία θα ήταν υπερβολική. Πλέον αποτελεί πραγματικότητα. Ο τρόπος της ευρωπαϊκής διάκρισης περνάει μόνο μέσα από την 3η τη τάξει διοργάνωση. Διότι στην πρώτη και στη δεύτερη, μετρηθήκαμε μια ακόμα χρονιά και βγήκαμε… λιποβαρείς.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του και εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του συνέχεια.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα παλέψουν για την τρίτη θέση στο Europa League. Ομοίως και ο Ολυμπιακός, ο οποίος ίσως να έχει το πιο δύσκολο έργο συγκριτικά με τους άλλους δύο.

Όχι λόγω δυναμικότητας αντιπάλου, αλλά λόγω αναταραχών στο εσωτερικό του. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ενδέχεται να μην βρίσκεται καθισμένος στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» στο ματς της 14ης Δεκεεμβρίου απέναντι στην Μπάτσκα Τοπόλα.

Ήδη, υπάρχει λόγος για τη διάδοχη κατάσταση με πολλά διαφορετικά προφίλ.

UEFA Ranking Ελλάδα: Πρόκριση και όχι κάζο

Με νέο προπονητή, ο οποίος δεν θα έχει ούτε δεκαήμερο στο τιμόνι, καμία ομάδα δεν εγγυάται ότι θα βαδίσει στον δρόμο της επιτυχίας. Ακόμα κι αν ο αντίπαλος είναι η Μπάτσκα Τοπόλα. Θα μας πείτε, χρειάζεται… προπονητής για να περάσει κανείς την Τοπόλα; Φυσικά, είναι η απάντηση λόγω πρότερου έκκλητου βίου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θα πρόκειται για ιστορικό κάζο βέβαια ο αποκλεισμός, ο οποίος θα προκαλέσει σεισμό στο οικοδόμημα των Πειραιωτών καθώς θα πρόκειται για ισοτρική αποτυχία.

Και αυτό θα βλάψει και τη χώρα μας συνολικά, μιας και ο στόχος είναι 3/4 προκρίσεις.

Αν η ΑΕΚ καταφέρει να μη χάσει στο Άμστερνταμ, τότε θα έχουμε 4 ομάδες που θα παίζουν Ευρώπη το 2024. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε τη 15η θέση.

Η βαθμολογία:

14. Δανία 29.700 (2/4)
15. Νορβηγία 29.625 (2/4)
16. Ισραήλ 27.875 (3/5)
17. Σερβία 27.775 (3/4)
18. Ουκρανία 27.400 (2/5)
19. ΕΛΛΑΔΑ 26.925 (4/5)

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.