ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Ranking Ελλάδα: Με τόσες προκρίσεις θα ανέβουμε θέσεις

UEFA Ranking Ελλάδα: Ποιος είναι ο μαγικός αριθμός για να ξεπεράσουμε τουλάχιστον Σερβία, Ισραήλ και Ουκρανία
UEFA Ranking Ελλάδα: Με τόσες προκρίσεις θα ανέβουμε θέσεις

UEFA Ranking Ελλάδα: Ο ΠΑΟΚ περιμένει ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο Conference League. Μπορούν να τον ακολουθήσουν;

Η άνοδος στη βαθμολογία της UEFA παραμένει το μεγάλο στοίχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η 4η και 5η αγωνιστική σε Europa League και Conference League βέβαια, έχουν καταφέρει να αντιστρέψουν την εικόνα μας, μιας και η μικρή συγκομιδή έχει δώσει την ευκαιρία σε Ισραήλ και Σερβία να ξεφύγουν.

Όσο μάλιστα και η Ουκρανία παίρνει βαθμούς χάρη στη Σαχτάρ, τα πράγματα περιπλέκονται.

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς ως χώρα; Να δώσουμε το «παρών» στο Conference με όσο το δυνατόν περισσότερα κλαμπ. Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη εκεί και μάλιστα στους 16.

Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι άλλοι τρεις.

UEFA Ranking Ελλάδα: Δύο υποχρεωτικές προκρίσεις και μια προαιρετική

Η ΑΕΚ ίσως είναι η μόνη ομάδα που… δικαιολογείται να αποκλειστεί. Δύσκολος όμιλος εξαρχής, πανίσχυρες ομάδες – κι ας έχει τα μαύρα χάλια του φέτος ο Άγιαξ – και με τελικό στο Αμστερνταμ τελευταία αγωνιστική.

Σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους», ο Ολυμπιακός – έχει τεράστια θέματα πλέον να λύσει, μεταξύ αυτών και ο Μαρτίνεθ – και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν περιθώριο λάθους. Ειδικά από τη στιγμή που οι αντίπαλοί τους είναι η Τοπόλα και η Χάιφα. Ισραήλ και Σερβία είναι άμεσοι ανταγωνιστές μας και ενδεχόμενες ήττες μας καταδικάζουν.

Κοινώς, ως χώρα χρειαζόμαστε 3/4 προκρίσεις. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να μη χάσει στο Άμστερνταμ, τότε θα έχουμε 4 ομάδες που θα παίζουν Ευρώπη το 2024. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε τη 15η θέση.

Η βαθμολογία:

14. Δανία 29.700 (2/4)
15. Νορβηγία 29.625 (2/4)
16. Ισραήλ 27.875 (3/5)
17. Σερβία 27.775 (3/4)
18. Ουκρανία 27.400 (2/5)
19. ΕΛΛΑΔΑ 26.925 (4/5)

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.