Ο ΠΑΟΚ βοήθησε στο UEFA Ranking την Ελλάδα

Πώς διαμορφώθηκαν τα δεδομένα για την Ελλάδα στο UEFA Ranking μετά τα αποτελέσματα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

UEFA Ranking Ελλάδα: Το έργο και των δύο ήταν δύσκολο. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έπαιζαν εκτός έδρας με τις κατά τεκμήριο πιο δυνατές ομάδες του ομίλου τους.

Η υπέρβαση έγινε από τον δεύτερο και μαζί η εκτόξευση! Παίρνοντας πολύ μεγάλο διπλό στη Δανία επί της Κοπεγχάγης ο ΠΑΟΚ έστειλε στη 16 του UEFA Ranking την Ελλάδα. Η άνοδός μας είναι διαρκής, αφού λίγες βδομάδες πριν η Ελλάδα είχε πάει στη 18η θέση από την 20.

Με τους βαθμούς που χάρισαν οι Θεσσαλονικείς, βάλαμε από κάτω τόσο την Κύπρο όσο και την Τσεχία. Πολύ σημαντικό ότι η νίκη αυτή ήρθε κόντρα στους Δανούς, οι οποίοι είναι από τις χώρες που βρίσκονται πιο πίσω και κυνηγούν έχοντας φέτος τέσσερις ομάδες ακόμα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Κύπρος συνεχίζει την κατηφορική της πορεία. Η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε εντός έδρας τη Φλόρα από την Εσθονία, ενώ η Ομόνοια έχασε στη Βασιλεία. Από τους Τσέχους η Σλάβια ηττήθηκε από τη Μακάμπι Χάιφα και η Γάμπλονετς ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Ράντερς. Την ήττα με 3-4, αν και προηγήθηκε 2-0, γνώρισε και η Σπάρτα στην Πράγα από τη Λιόν. Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα κυνηγάει για τα καλά την Κροατία που έχει μόλις μία ομάδα. Τι αλλάζει η 15η θέση; Πηγαίνουν δύο ομάδες στα προκριματικά του Champions League και βγαίνουν τρεις ακόμα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.