ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Ranking: Πώς η Ντινάμο Ζάγκρεμπ απέφυγε… έξι προκριματικούς γύρους!

Δύο καλοκαίρια, έξι γύροι προκριματικών... σβηστοί! Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της δύναμης του club coefficient στο νέο φορμάτ της UEFA.
UEFA Ranking: Πώς η Ντινάμο Ζάγκρεμπ απέφυγε… έξι προκριματικούς γύρους!

Με άλλα λόγια, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έχει μετατραπεί σε case study του νέου μοντέλου διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Όχι επειδή ανήκει στην ελίτ της ηπείρου – κάθε άλλο – αλλά επειδή εκμεταλλεύτηκε μέχρι τέλους τον UEFA συντελεστή της.

Το 2023, ενώ ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ ξεκινούσαν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, η Ντινάμο ανέβηκε απευθείας στα πλέι οφ. Και με μία μόνο πρόκριση, μπήκε στο πρώτο League Stage του Champions League χωρίς να ιδρώσει.

Κι ενώ εφέτος η Κροατία είχε θέση από τον πρώτο προκριματικό του Europa League (τέσσερις γύροι μέχρι το League Stage), η Ντινάμο απέφυγε όλη τη διαδρομή. Πώς; Επειδή έχει τον υψηλότερο συντελεστή απ’ όλες τις ομάδες των προκριματικών και κάλυψε το slot της Τσέλσι, η οποία ως κάτοχος του Conference League είχε ήδη θέση στο Champions League.

Αποτέλεσμα; Δεύτερη σερί παρουσία σε League Stage – αυτή τη φορά στο Europa – και έξι προκριματικοί γύροι λιγότεροι μέσα σε δύο σεζόν.

Και ο Ολυμπιακός; Την ξεπέρασε!

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός ξεπέρασε σε συντελεστή την Ντινάμο Ζάγκρεμπ μετά τη νίκη του επί της Μπόντο Γκλιμτ, γεγονός που του επέτρεψε να μπει απευθείας στο League Stage του επόμενου Champions League, όπως είχε κάνει η Σαχτάρ Ντόνετσκ στην πρώτη χρονιά του νέου φορμάτ.

Επιπρόσθετα, η περίπτωση της Ντινάμο αναδεικνύει πόσο στρατηγικής σημασίας είναι κάθε νίκη, κάθε ισοπαλία, κάθε βαθμός στο UEFA ranking. Διότι, στο νέο σύστημα διεξαγωγής, δεν αρκεί να παίζεις καλά – πρέπει να χτίζεις συνέχεια.

Διότι στο τέλος της ημέρας, ο συντελεστής παίζει… Champions League μπάλα.

ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΝΟΥΣ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime BET: Η ΑΕΚ αρπάζει παίκτη από τον Ολυμπιακό!

Η ΑΕΚ αρπάζει παίκτη από τον Ολυμπιακό!

Κοιτάζει παίκτη από την ομάδα του Πειραιά η Ένωση...

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Κάρμο : Δεν ψήνεται…

Κάρμο : Δεν ψήνεται…

Μπορεί τα δημοσιεύματα να κρατούν ζωντανό το ενδεχόμενο επιστροφής του Κάρμο στον Ολυμπιακό, αλλά ο παίκτης δεν είναι σε αυτό το mood…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αχιλλέας Μπέος : Η ανάρτηση για την εκδήλωση της Super League

Αχιλλέας Μπέος : Η ανάρτηση για την εκδήλωση της Super League

Ο δήμαρχος Βόλου και παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου, Αχιλλέας Μπέος, έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση της Stoiximan Super League, στο πλαίσιο της κλήρωσης για τη σεζόν 2025-26

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Άρης «χτυπά» Ράτσιτς! Ο Σέρβος που απασχόλησε και τον Ολυμπιακό στο στόχαστρο των «κιτρίνων»

Ο Άρης «χτυπά» Ράτσιτς! Ο Σέρβος που απασχόλησε και τον Ολυμπιακό στο στόχαστρο των «κιτρίνων»

Δεν τον πήρε ο Ολυμπιακός, πάει να τον κάνει δικό του ο Άρης! Οι «κίτρινοι» έχουν βάλει στο μεταγραφικό τους στόχαστρο τον Ούρος Ράτσιτς,

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ξεχάστε τον Ολυμπιακό που ξέρατε : Νασιμέντο 23, Μουζακίτης 19, Έσε 24, Σιπιόνι 20…

Ξεχάστε τον Ολυμπιακό που ξέρατε : Νασιμέντο 23, Μουζακίτης 19, Έσε 24, Σιπιόνι 20…

Με την απόκτηση του Νασιμέντο ο Ολυμπιακός δίνει στίγμα νεότητας στα χαφ του, αλλά και ξεκάθαρης αλλαγής μεταγραφικής πολιτικής.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τα «ιδιαίτερα» του Βιτόρια!

Παναθηναϊκός: Τα «ιδιαίτερα» του Βιτόρια!

Σε ποιον «νέο» ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού ξεκίνησε τα.. ιδιαίτερα ο Ρουί Βιτόρια.

Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Φοβερό που ο Νίκολιτς αφήνει εκτός τον Γιόνσον

ΑΕΚ: Φοβερό που ο Νίκολιτς αφήνει εκτός τον Γιόνσον

Δεν είναι μόνο το σύστημα στην ΑΕΚ που έχει προκαλέσει συζητήσεις αλλά και ότι ο Νίκολιτς αφήνει τον Γιόνσον εκτός στο 6

ΑΕΚ
Media: MEGA : Μεγάλος νικητής το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη

MEGA : Μεγάλος νικητής το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη

Απόλυτος κυρίαρχος της σεζόν 2024–2025 αναδείχθηκε το MEGA, κατακτώντας την πρωτιά στην τηλεθέαση σε όλες τις ζώνες το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Media
Ποδόσφαιρο: Ο παίκτης που έχει παίξει στις περισσότερες ομάδες, πήγε σε 32 από 11 χώρες και έχει περάσει και από την Ελλάδα, είναι γνωστός

Ο παίκτης που έχει παίξει στις περισσότερες ομάδες, πήγε σε 32 από 11 χώρες και έχει περάσει και από την Ελλάδα, είναι γνωστός

Ο παίκτης που έχει παίξει στις περισσότερες ομάδες είναι ένας γνωστός φορ που έχει περάσει και από την Ελλάδα

Ποδόσφαιρο