Ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε την πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τον εκβιασμό του από τον Καρίμ Μπενζεμά για ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε ένα πρώτο σχόλιο αναφορικά με την ποινή που επιβλήθηκε στον Καρίμ Μπενζεμά αναφορικά με την κατηγορία του εκβιασμού για ερωτικό βίντεο

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε την πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τον εκβιασμό του από τον Καρίμ Μπενζεμά για ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου.

Πιο συγκεκριμένα το δικαστήριο στο Παρίσι ανακοίνωσε πως ο Μπενζεμά είναι ένοχος. Για το θέμα με τον εκβιασμό στον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο οποίος τότε που παραβρέθηκε ήταν παραμονές του αγώνα που έδωσε ο Ολυμπιακός με την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη για το Europa League.

Ο Γάλλος άσος έκανε μια πρώτη δήλωση στο ραδιόφωνο του RMC, όπου τόνισε την ικανοποίηση του για το θέμα.

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο πως ήμουν το θύμα. Νομίζω πως έκανα το καθήκον μου ως πολίτης. Με το να κάνω την καταγγελία και να μην υποκύψω στον εκβιασμό», είπε ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Στη συνέχεια της συνέντευξης του έγινε σκληρός για τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας, Νοέλ Λε Γκραέ. Ο οποίος δεν τον υποστήριξε στο συγκεκριμένο θέμα.

«Όταν ήμουν ενεργός παίκτης στην Εθνική Γαλλίας, ο Λε Γκραέ που φίλαγε τα παπούτσια. Αλλά όταν βγαίνεις εκτός κάδρου δεν σε υπολογίζουν. Έγινε φάντασμα, Μπορεί να έχασε το κινητό μου…».

Βαλμπουενά: Έτσι ξεκίνησε…

Η υπόθεση έγινε γνωστή το 2015. Και αφορούσε ένα ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον άσο του Ολυμπιακού. Εκείνη την εποχή ήταν σε αποστολή της Εθνικής Γαλλίας. Μαζί και ο Καρίμ Μπενζεμά. Που φέρεται να τον ενημέρωσε σχετικά και πως αυτοί που το έχουν στην κατοχή τους ζητούν χρήματα.

Πήρε μεγάλες διαστάσεις το θέμα με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί και ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, πως συμμετείχε σε όλο αυτό. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μην κληθεί στους τρικολόρ για πολλά χρόνια.  Πριν από ένα μήνα περίπου έγινε το δικαστήριο στο Παρίσι. Και ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε την ποινή 10 μηνών φυλάκισης για τον Μπενζεμά και πρόστιμο.

Την πρόταση υιοθέτησε και επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή. Αλλά και πρόστιμο 75.000 ευρώ. Οι άλλοι τρεις άντρες τιμωρήθηκαν με ποινές που κυμαίνονταν από 18 μήνες με αναστολή ως 2.5 χρόνια φυλάκιση.