WORLD FOOTBALL

Ο Μέσι, το περίστροφο και η σφαίρα που θα τον σκοτώσει αν…

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Χόρχε Σαμπάολι που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο
Ο Μέσι, το περίστροφο και η σφαίρα που θα τον σκοτώσει αν…

Ο Χόρχε Σαμπάολι έχει συγγράψει ένα βιβλίο που ονομάζεται «Mis Latidos», το περιεχόμενο του οποίου είναι η κουλτούρα του ποδοσφαίρου.

Θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, ωστόσο μερικά αποσπάσματα διέρρευσαν την Κυριακή (25/3), μέσω του περιοδικού «Viva» που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «Clarín».

Μεταξύ άλλων, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής αναφέρει για τον Λιονέλ Μέσι, εν όψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

«Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι πρέπει να κατευθύνω τον κορυφαίο παίκτη της ιστορίας. Είναι θέμα. Είναι πάνω από τα φυσιολογικά πλαίσια. Ένας τύπος που επί 10 χρόνια είναι ο κορυφαίος του κόσμου, καθορίζει τον τρόπο που οδηγείς. Δύσκολο να αποδεχθείς ότι ο ηγέτης σου γνωρίζει πως είναι καλύτερος από σένα. Είναι ευθύνη, αλλά παράλληλα είναι και απόλαυση», αναφέρεται.

Σχετικά με την πίεση που αισθάνεται ο Μέσι, ο Σαμπάολι εξηγεί χαρακτηριστικά: «Αυτό που βρίσκω αρνητικό είναι ότι αυτό το είδος του ποδοσφαίρου τον ζημιώνει. Τοποθετούν ένα περίστροφο στο κεφάλι του που ονομάζεται Παγκόσμιο Κύπελλο και αν δεν το κατακτήσει, η σφαίρα θα τον σκοτώσει. Είναι τρελό που δεν μπορεί να απολαύσει το ταλέντο του».

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής γράφει: «Ο Λίο πρέπει να παίξει όπως με την ομάδα του. Ένα θετικό παράδειγμα ήταν το ματς των προκριματικών με το Εκουαδόρ. Ήταν λίγο πιο δυνατός. Δώσαμε έμφαση στο γεγονός ότι το ποδόσφαιρο χρωστά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στον Μέσι».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μέσι, το περίστροφο και η σφαίρα που θα τον σκοτώσει αν…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.