WORLD FOOTBALL

Οι «θρύλοι» των παιδικών μας χρόνων «ξαναζωντάνεψαν» (pics& vids)

Το Sportime.gr βρέθηκε στη Γενεύη για το Match for Solidarity που διοργάνωσε η UEFA σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη και σας μεταφέρει μέσα από κλικς και βίντεο όσα έκαναν οι θρύλοι
Οι «θρύλοι» των παιδικών μας χρόνων «ξαναζωντάνεψαν» (pics& vids)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Ένα στάδιο γεμάτο αναμνήσεις. Τόσοι ήρωες των παιδικών και νεότερων χρόνων μας να βάζουν πάλι τα σορτσάκια, να πατούν χορτάρι και να είναι έτοιμοι να μας ξυπνήσουν αναμνήσεις και όμορφες συνεργασίες. Ο Ροναλντίνιο μάζεψε τους φίλους του και ετοιμάστηκε να κοντραριστεί με την παρέα του Φίγκο σε ένα ματς που μοναδικός νικητής θα ήταν τα παιδιά, καθώς η UEFA είχε προαναγγείλει ότι τα έσοδα θα διατεθούν για την ανάπτυξη προγραμμάτων για παιδιά με αναπηρίες και αναπτυξιακές διαταραχές σε όλον τον κόσμο.

Το σκηνικό στο «Stade de Geneve» είχε στηθεί εξαιρετικά από νωρίς, καθώς παρότι η πόλη δεν φημίζεται για το ποδοσφαιρικό της παλμό, εντούτοις περισσότεροι από 22 χιλιάδες φίλαθλοι από κάθε πλευρά του κόσμου βρέθηκαν στις κερκίδες για να δουν «θρύλους» του παρελθόντος να ζωντανεύουν αλλά και με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να πάρουν κάποιο αυτόγραφο ή μία φωτογραφία.

Από τη μία ο Λουίς Φίγκο επέλεξε τους Ντίνα, Βίτορ Μπαΐα, Μίτσελ Σαλγκάδο, Φρανκ Ντε Μπουρ, Ρίο Φέρντιναρντ, Κρίστιαν Κίβου, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, Ρομπέρτ Πιρές, Γιάρι Λιτμάνεν, Κριστιάν Καρεμπέ, Αντρέα Πίρλο, Ραούλ, Ρόμπι Κιν, Κέλλι Σμιθ και Νούνο Γκόμες.

Από την άλλη ο Ροναλντίνιο επέλεξε κάτι που είχε περισσότερο άρωμα Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα μαζί με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ ήταν και οι Αντώνης Νικοπολίδης, Ντέιβιντ Τζέιμς, Τζουλιάνο Μπελέτι, Καφού, Εντμίλσον, Κέισι Στόνι, Ερίκ Αμπιντάλ, Εσιέν, Γιούρι Τζορκαέφ, Γκαίθκα Μεντιέτα, Ρόλαντ Ντε Μπερ, Χέρνικ Λάρσον, Αλεξάντερ Φρέι, Πάτρικ Κλάιφερτ και Σίλια Σάσιτς.

Το τελικό σκορ που βρήκε την ομάδα του Φίγκο να κερδίζει με 4-3 χάρη στο γκολ του Μίτσελ Σαλγκάδο ήταν μάλλον αυτό που απασχόλησε λιγότερο, καθώς όλοι έβλεπαν απλά τις αναμνήσεις τους να ζωντανεύουν και να τους χαρίζουν μερικές όμορφες στιγμές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν την έναρξη του αγώνα δόθηκε μία ακόμα όμορφη σέντρα κι αυτή δεν ήταν από αστέρες του παρελθόντος αλλά από αστέρες του… μέλλοντος και της καθημερινότητας. Το Eleven Campaign εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια προσπαθεί να διαδώσει στα πέρατα όλης της γης το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους και τους λαούς κι αυτό έγινε πράξη πριν τη σέντρα του μεγάλου αγώνα. 11 παιδιά από 11 διαφορετικές χώρες του κόσμου που πρωταγωνιστούν στο ντοκιμαντέρ βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί και έπαιξαν ένα παιχνίδι – εμπειρία ζωής απέναντι σε 11 παιδιά από διαφορετικές εθνικότητες που πλέον ζουν στην Γενεύη.

Το τελικό σκορ δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το… 1-1! Νικητή μπορεί να μην είχαμε, όμως το πιο όμορφο μήνυμα είχε σταλεί γιατί όλοι είδαν ότι το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να προσπεράσει όσα μας χωρίζουν και να τονίσει όσα μας ενώνουν. Αξίζει να αναφερθεί ότι προπονητής της ομάδας του Eleven ήταν ο πρώην παίκτης των Μαρσέιγ, Ξάνθης και ΑΕΚ, Αντώνης Ρίκα, ο οποίος ξεχώρισε με το ήθος που επέδειξε δουλεύοντας με τα παιδιά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι «θρύλοι» των παιδικών μας χρόνων «ξαναζωντάνεψαν» (pics& vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.