WORLD FOOTBALL

Γιόχαν Κρόιφ : Οι 14 στιγμές σοφίας του «ιπτάμενου Ολλανδού»

Ένας από τους κορυφαίους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου μας «αποχαιρέτησε» δύο χρόνια πριν
Γιόχαν Κρόιφ : Οι 14 στιγμές σοφίας του «ιπτάμενου Ολλανδού»

Ο Γιόχαν Κρόιφ, δεν ήταν απλά ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αφού απέδειξε και μετά το τέλος της καριέρας του, πως πρόκειται πραγματικά για μία ποδοσφαιρική διάνοια.

Μπορεί λοιπόν σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια να μας «αποχαιρέτησε», έπειτα από χρόνια μάχη με την επάρατη νόσο, ωστόσο πάντα θα τον θυμόμαστε μέσα από αυτά που είχε κάνει, αλλά κυρίως μέσα από αυτά που είχε πει.

Αυτές είναι οι 14 πιο χαρακτηριστικές ατάκες του που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ :

1.Είμαι ένας πρώην παίκτης, ένας πρώην τεχνικός διευθυντής, ένας πρώην προπονητής, ένας πρώην μάνατζερ, ένας πρώην επίτιμος πρόεδρος. Μία ωραία λίστα που σε κάνει να δεις ότι όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.

2.Υπάρχει μόνο μία μπάλα, όποτε πρέπει να την έχεις εσύ.

3.Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι χειρότεροι τους παίκτες, θα πάρουν την μπάλα περισσότερο.Έτσι θα την πάρουν πίσω πολύ γρήγορα.

4.Η ποιότητα χωρίς αποτέλεσμα είναι ανούσια, το αποτέλεσμα χωρίς ποιότητα είναι βαρετό.

5.Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζει όμως απλό ποδόσφαιρο είναι το δυσκολότερο πράγμα.

6.Αν ήθελα να το καταλάβει, θα το εξηγούσα καλύτερα.

7.Αν έχει την μπάλα πρέπει να κάνει το γήπεδο όσο μεγαλύτερο γίνεται, αν δεν την έχεις την μπάλα πρέπει να το κάνεις όσο μικρότερο γίνεται.

8.Πριν κάνω ένα λάθος, απλά δεν το κάνω.

9.Οι παίκτες που δεν είναι ηγέτες αλλά προσπαθούν να γίνουν, πάντα κατηγορούν τους άλλους μετά από ένα λάθος. Οι πραγματικοί ηγέτες μέσα στο γήπεδο, γνωρίζουν ότι οι παίκτες κάνουν λάθη.

10.Γιατί να μην μπορείς να κερδίσεις μία πλούσια ομάδα; Δεν έχω δει έναν σάκο με λεφτά να βάζει γκολ.

11.Στην δικιά μου ομάδα ο τερματοφύλακας είναι ο πρώτος επιθετικός και ο επιθετικός είναι ο πρώτος αμυντικός.

12.Τι είναι η ταχύτητα; Πολλοί στον αθλητικό Τύπο, μπερδεύουν την ταχύτητα με την διορατικότητα. Όμως αν ξεκινήσω να τρέχω λίγο νωρίτερα από κάποιον άλλον, θα φαίνεται ότι είμαι γρηγορότερος.

13.Όταν παίζεις σε ένα παιχνίδι, είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως κάθε παίκτης έχει την μπάλα περίπου 3 λεπτά. Οπότε το πιο σημαντικό πράγμα είναι το τι κάνεις τα υπόλοιπα 87 λεπτά που δεν έχει την μπάλα. Αυτό καθορίζει αν είσαι καλός παίκτης ή όχι.

14.Διάλεξε τους καλύτερους παίκτες για κάθε θέση, όμως στο τέλος δεν θα καταλήξεις με την καλύτερη ομάδα, αλλά στην ενδεκάδα με τις καλύτερες μονάδες.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιόχαν Κρόιφ : Οι 14 στιγμές σοφίας του «ιπτάμενου Ολλανδού»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.