Ένα σπουδαίο φιλικό προς τιμήν του Ντιέγκο Μαραντόνα διοργανώνουν Μπαρτσελόνα και Μπόκα Τζούνιορς.

Ένα σπουδαίο φιλικό προς τιμήν του Ντιέγκο Μαραντόνα διοργανώνουν Μπαρτσελόνα και Μπόκα Τζούνιορς.

Η είδηση του θανάτου Ντιέγκο Μαραντόνα πριν από περίπου ένα χρόνο προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Μάλιστα, Μπαρτσελόνα και Μπόκα Τζούνιορς αποφάσισαν να τον τιμήσουν με ένα μεγάλο φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο του «Maradona Cup».

Ειδικότερα, οι Καταλανοί έκαναν γνωστό πως η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 14 Δεκεμβρίου. Πάντως, δεν θα γίνει ούτε στο «Καμπ Νου», αλλά ούτε και στο «Μπομπονέρα», στην έδρα κάποιας ομάδας δηλαδή.

Αντίθετα θα λάβει χώρα στο «Mrsool Park» του Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, σε ένα γήπεδο συνολικής χωρητικότητας 25.000 θεατών.

«Η Μπάρτσα και η Μπόκα είναι φυσικά δύο σύλλογοι που απόλαυσαν τις υπηρεσίες του Μαραντόνα, που θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών, ο οποίος απεβίωσε στις 25 Νοεμβρίου του 2020.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη αναμέτρηση εκείνη του 2018 για το τουρνουά Χοάν Γκαμπέρ, όπου η Μπάρτσα νίκησε με 3-0.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα θα παίξει στην Σαουδική Αραβία, μετά τη διοργάνωση του ισπανικού Σούπερ Καπ το 2020 από τη συγκεκριμένη χώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων η Μπαρτσελόνα στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε.