Μπελενένσες: Ο πρόεδρος ξεσπάει καθώς η ομάδα του δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και η Μπενφίκα δεν τήρησε το fair play

Ο πρόεδρος της Μπελενένσες λύγισε βλέποντας την ομάδα του ανήμπορη να κάνει το ο,τιδήποτε απέναντι στην Μπενφίκα

Σε πολύ άσχημη κατάσταση ήταν ο πρόεδρος της Μπελενένσες, βλέποντας την ομάδα του να ηττάται στο ημίχρονο με 0-7 από την Μπενφίκα.

Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να παίξουνε με εννιά παίκτες, καθώς λόγω COVID, 17 μέλη της αποστολής – εκ των οποίων οι 14 παίκτες – δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο γήπεδο.

Αυτό ανάγκασε τη Μπελενένσες να αγωνιστεί, παρά το γεγονός ότι είχε το δικαίωμα να αιτηθεί αναβολή του αγώνα με τους αετούς, να παίξει… σχεδόν κανονικά.

Εννιά εναντίον έντεκα από το πρώτο λεπτό δεν είναι ποδόσφαιρο, αλλά διακωμώδηση του αθλήματος. Κάτι που δεν εμπόδισε την Μπενφίκα από το να φορτώσει με γκολ την εστία των γηπεδούχων. Κανένας οίκτος, στο πιο ποδοσφαιρικό unfair play των τελευταίων ετών.

Το σκορ μέχρι το ημίχρονο ήταν στο 0-7, με τον πρόεδρο της ομάδας, Ρουί Πέδρο Σοάρες, να φεύγει προς τα αποδυτήρια απαρηγόρητος έχοντας βάλει τα κλάματα. Μάλιστα δίπλα του βρισκόταν ο τεχνικός του κλαμπ, Φιλίπε Κάντιντο, για να τον ηρεμήσει.

 

Μπελενένσες: Οι αντιδράσεις στο Twitter και η οριστική αναβολή

Την ίδια στιγμή, αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Μπερνάρντο Σίλβα, έκαναν μια πολύ εύλογη ερώτηση. «Τι είναι αυτό; Είμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει γιατί δεν σταματάει το παιχνίδι;», έγραψε.

Σε εκείνο το σημείο και με το σκορ στο 0-7 θα περίμενε κανείς ότι η αναμέτρηση θα μπορούσε να σταματήσει και να κατοχυρωθεί νίκη στην Μπενφίκα. Κι όμως δεν έγινε έτσι.

Τελικά οι παίκτες της Μπελενένσες έκαναν την εμφάνισή τους, μόνο που στον αγωνιστικό χώρο παρατάχθηκαν επτά από τους εννέα και ένα λεπτό μετά την έναρξη του δεύτερου μισού, ο Ζοάο Μοντέιρο, έπεσε εσκεμμένα στο έδαφος και δήλωσε τραυματίας.

 

Με έξι παίκτες ήταν πια αδύνατο να συνεχιστεί το ματς. Ο ρέφερι κάλεσε δίπλα του τους υπευθύνους από κάθε ομάδα, τους ενημέρωσε ότι θα διακόψει το παιχνίδι, κάτι που έκανε στο 47ο λεπτό…

Είναι άξιο αναφοράς ότι οι οπαδοί της Μπενφίκα έφυγαν στο ημίχρονο από το «Estádio Nacional» σε ένδειξη σεβασμού προς τον αντίπαλο. Κίνηση που δεν έκαναν οι παίκτες του κλαμπ.