×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Αίγυπτος: Φαϊζά Χαϊντέρ, η πρώτη γυναίκα προπονήτρια σε ανδρική ομάδα! (vid)


Αλέξανδρος Κωτάκης

Αίγυπτος: Φαϊζά Χαϊντέρ, η πρώτη γυναίκα προπονήτρια σε ανδρική ομάδα! (vid)


Αίγυπτος: Σημαντική «νίκη» για τη θέση της γυναίκας στην ιδιαίτερα συντηρητική μουσουλμανική κοινωνία της χώρας. 

Συγκεκριμένα η Φαϊζά Χαϊντέρ, που ήταν η αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αιγύπτου, είναι επίσημα η πρώτη γυναίκα προπονήτρια σε αμιγώς ανδρικό σύλλογο! Έτσι κατάφερε αυτό που πολλοί δεν πίστευαν πως ήταν δυνατό. Ακόμη και η ίδια της η μητέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: UEFA Ranking: Βαθμολογία ανά χώρα – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

«Αυτό άλλαξε πραγματικά τη ζωή μου. Με τα αγόρια, υπάρχει κάποια κοροϊδία στην αρχή. Αλλά όταν συνειδητοποίησαν ότι αυτό είναι κάτι νέο και διαφορετικό, πείστηκαν»

Η μεγάλη ποδοσφαιρική εμπειρία και ο δυναμικός χαρακτήρας της Χαιντέρ, την έκαναν να είναι αναντικατάστατη για τους ποδοσφαιριστές της.

«Η coach Φαϊζά έχει υπέροχο χαρακτήρα. Δεν βλέπουμε τη διαφορά μεταξύ ανδρών ή γυναικών προπονητών. Είναι πολύ πεπειραμένη και επωφελούμαστε από αυτήν.»

Τι γνώμη όμως έχει άραγε η μητέρα της για αυτή της την επιλογή;

«Θα της έλεγα να μην πάει. Εκείνη θα διαφωνούσε. Αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο. Την άφησα να πάει και προσευχήθηκα να είναι ο Θεός μαζί της»

Η Φαϊζά, υπήρξε αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Αιγύπτου τα τελευταία 10 χρόνια και είναι και η πρώτη πιστοποιημένη προπονήτρια απόν την Αγγλική Premier League.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Sportime Extras