Χαμό σε όλη την Ευρώπη έχει φέρει η επίσημη ανακοίνωση δημιουργία της European Super League, που φέρνει τα πάνω-κάτω στο ποδόσφαιρο.

Ένας πραγματικός χαμός έχει γίνει από χθες το βράδυ, μετά την επίσημη ανακοίνωση για την ίδρυση της European Super League.

Λίγο μετά την ανακοίνωση και τις αντιδράσεις FIFA και UEFA, ο Φλορεντίνο Πέρεθ και ο Αντρέα Ανιέλι της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους, αντίστοιχα, έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της «Βασίλισσας» είπε αρχικά:

«Θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο σε κάθε επίπεδο και θα το πάμε στο σημείο που δικαιούται στον πλανήτη. Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο παγκόσμιο άθλημα, με περισσότερους από 4 δισεκατομμύρια οπαδούς και ευθύνη μας ως μεγάλοι σύλλογοι είναι να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες του».

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της «Γηραιάς Κυρίας» ανέφερε:

«Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι αντιπροσωπεύουν δισεκατομμύρια φιλάθλους από όλη την υφήλιο και 99 ευρωπαϊκά τρόπαια. Μαζί έχουμε έρθει σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, δίνοντας τη δυνατότητα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να μεταμορφωθούν, βάζοντας το παιχνίδι που αγαπάμε σε βιώσιμη τροχιά για το μέλλον, αυξάνοντας σημαντικά την οικονομική αλληλεγγύη και δίνοντας στους φιλάθλους και στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μία κανονική ροή σημαντικών αγώνων, που θα θρέψουν το πάθος τους για το παιχνίδι, όσο τους προσφέρουμε ινδάλματα».

Διαβάστε επίσης:

European Super League: Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον κόντρα στη νέα λίγκα (pics)