WORLD FOOTBALL

Γαλλία: Ο θρίαμβος στο Nations League στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα στον ανταγωνισμό εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ

Ο τρόπος με τον οποίο η Γαλλία κατέκτησε το Nations League συνιστά το μεγαλύτερο πειστήριο της επιστροφής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.
Γαλλία: Ο θρίαμβος στο Nations League στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα στον ανταγωνισμό εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ

Η Γαλλία θριάμβευσε στο Nations League και έστειλε έτσι πιο ηχηρό μήνυμα στον ανταγωνισμό εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Μέτρησε. Επειδή στο VAR έκριναν πως ο Έρικ Γκαρθία ακουμπά έστω και λίγο την μπάλα και ξεκινάει νέα φάση από εκεί και έπειτα. Στην οποία ο σκόρερ Κιλιάν Εμπαπέ δεν είναι οφσάιντ όπως δηλαδή όταν έγινε η κάθετη πάσα από τον Τεό Ερναντέζ. Οι Ισπανοί ουδόλως πείστηκαν από τις εξηγήσεις του ρέφερι και «βράζουν», ενώ αναφώνησαν «σκάνδαλο!». Κατανοητό. Είναι σκληρό να χάνει κανείς έτσι σε τελικό (Nations League). Από την άλλη είναι, καλώς ή κακώς, θέμα ερμηνείας των κανονισμών.

Οι Γάλλοι δεν κάθονται να σκάσουν με τέτοιες… λεπτομέρειες. Βλέπουν με χαρά και περηφάνεια να είναι ξανά τροπαιούχοι λίγους μήνες μετά από ένα τραυματικό Euro. Και αυτό μετά από δύο επικές ανατροπές απέναντι σε μεγάλες ομάδες (Βέλγιο και Ισπανία). Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν για 2η φορά σε ημιτελικό από τους «τρικολόρ» τα τελευταία χρόνια, είχε προηγηθεί το Μουντιάλ του 2018. Τότε ο Τιμπό Κουρτουά είχε κατηγορήσει για αντιποδόσφαιρο τους Γάλλους. Το ίδιο, μέσες άκρες, έκανε και ο μέχρι πρότινος… Γάλλος, αλλά Ισπανός πια διεθνής, Εμερίκ Λαπόρτ μετά το προχθεσινό. Αμφότεροι έχουν αλήθεια στα λεγόμενά τους.

Ο τρόπος του Ντεσάν

Αυτό ακριβώς σου κάνει η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν. Μπορεί να έχεις την μπάλα, τις πρωτοβουλίες (και τις ευκαιρίες), αλλά αυτή θα βρει τρόπο να απορροφήσει την πίεση, να ελέγξει τα κενά στην άμυνα και να σε κερδίσει παίζοντας γρήγορα επιθετικά transition. Δεκτό το να ισχυριστεί κανείς ότι αυτό που κάνει ο «Ντεντέ» συνιστά ύβρη στο ταλέντο των παιχταράδων που έχει την ευλογία να διαχειρίζεται. Αυτός, πάντως, απαντά με τις κούπες, με τα αποτελέσματα. Ποτέ του άλλωστε δεν ήταν «τζογαδόρος». Κοιτάει πάντα να ελαχιστοποιήσει τα ρίσκα.

Όμως για να κάνει τις δύο μεγάλες ανατροπές, πήρε τέτοια. Και κυρίως ενέπνευσε στους παίκτες του μία refuse to lose νοοτροπία. Αυτή η Γαλλία είναι κατ’ εικόνα του Ντεσάν, κυνική και πειθαρχημένη. Η μαγεία των world class παικτών που διαθέτει κάνει τα υπόλοιπα. Με μόλις 14 μήνες να απομένουν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η εν ενεργεία κάτοχος του τίτλου έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς τον ανταγωνισμό. Βρίσκεται ξανά στο σωστό δρόμο, βρήκε ξανά το χαμένο της εαυτό. Θα μπορούσε ενδεχομένως ένας άλλος προπονητής να τους κάνει να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Αλλά είναι ένα καλό ερώτημα αν αυτό θα συνεπαγόταν και την ίδια αποτελεσματικότητα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γαλλία: Ο θρίαμβος στο Nations League στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα στον ανταγωνισμό εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.