Κόσμος πολύς και εκλεκτός στα ματς της Γάνδης, το αυτό σε… αυτά της εθνικής Γεωργίας. Σκάουτ μερικών εκ των μεγαλύτερων συλλόγων του πλανήτη να κλείνουν θέση, δίχως να κρύβονται, δεν υπάρχει άλλωστε λόγος, δεν είναι μυστικό ότι όλα γίνονται για το χατίρι ενός. Είναι και άκρως ευχάριστη εμπειρία η παρακολούθηση, ορισμός του «business and pleasure»....

Κόσμος πολύς και εκλεκτός στα ματς της Γάνδης, το αυτό σε… αυτά της εθνικής Γεωργίας. Σκάουτ μερικών εκ των μεγαλύτερων συλλόγων του πλανήτη να κλείνουν θέση, δίχως να κρύβονται, δεν υπάρχει άλλωστε λόγος, δεν είναι μυστικό ότι όλα γίνονται για το χατίρι ενός.

Είναι και άκρως ευχάριστη εμπειρία η παρακολούθηση, ορισμός του «business and pleasure». Γιατί υπάρχει μία γνήσια, ανόθευτη ποδοσφαιρική ευτυχία στο να βλέπεις αγωνιζόμενο τον Γκιόργκι Τσακβετάτζε.

Μόνο τα ονόματα των ομάδων που ενδιαφέρονται (εντόνως) αρκούν για να φανεί πόσο σπέσιαλ περίπτωση είναι ο 19χρονος πλέι μέικερ. Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Τότεναμ και σε δεύτερο βαθμό Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μπόρνμουθ είναι αυτές που ξέρουμε. Πιθανότατα θα προκύψουν κι άλλες. Θα είναι έντονος ο ανταγωνισμός, «στανταράκι».

Γέννημα – θρέμμα της Ντιναμό Τιφλίδας, ο Τσακβετάτζε από νωρίς τράβηξε το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Προτίμησε να το πάει βήμα – βήμα, επιδεικνύοντας ζηλευτή ωριμότητα για την ηλικία του, έχει άλλωστε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα την καριέρα του και στο πλαίσιο αυτό η dolce vita είναι πειρασμός στον οποίο αντιστέκεται σθεναρά. Επιλέγοντας το βελγικό πρωτάθλημα διάλεξε ένα φημισμένο και καθιερωμένο σκαλοπάτι πριν το ευρωπαϊκό Big-5.

Δύναμη και ύψος

Οσον αφορά το «είσαι ο και λέγεσαι», το πιο δυνατό σημείο του είναι το physical game, το πώς χρησιμοποιεί τη δύναμη και το ύψος του (1,83μ.) για ν’ ανακτήσει κατοχή και να βγάλει γρήγορα την ομάδα μπροστά. Αστραπιαία γρήγορος σε κίνηση και σκέψη, τολμηρός κι αποφασιστικός, φοβερός στο πώς ανοίγει τις άμυνες, στο πώς βλέπει πράγματα που οι άλλοι ούτε καν φαντάζονται.

Ειδικά η πρώτη του επαφή με την μπάλα (κατά την οποία, όπως έχει πει ένας σοφός του αθλήματος, καταλαβαίνεις τον παίκτη) είναι εξαιρετική. Με δεδομένο ότι είναι μόλις 19, τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά. Ο καιρός υπάρχει και με το παραπάνω ώστε να διορθώσει τις αδυναμίες που αναπόφευκτα έχει (μερικές φορές κρατάει περισσότερο μπάλα από όσα πρέπει, ενώ το αριστερό του είναι αδούλευτο). Το θέμα είναι ποια ομάδα θα (έχει τη χαρά να) τον δουλέψει στο top level. Ωραία απορία, ποδοσφαιρική, ιντριγκαδόρικη.