Οικονόμου Hudl

Hudl και Wyscout έχουν μπει για τα καλά στη ζωή πολλών ομάδων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμη και μεγαθήρια όπως η Ντόρτμουντ. Στην Κύπρο ομάδες βασίζονται πλέον σε αυτά τα προγράμματα για να τους διευκολύνουν τη ζωή και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, η μοναδική που χρησιμοποιεί το Hudl assist, συμπεριλαμβάνεται σε αυτές. Όπως, μάλιστα, εξηγεί...

Hudl και Wyscout έχουν μπει για τα καλά στη ζωή πολλών ομάδων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμη και μεγαθήρια όπως η Ντόρτμουντ. Στην Κύπρο ομάδες βασίζονται πλέον σε αυτά τα προγράμματα για να τους διευκολύνουν τη ζωή και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, η μοναδική που χρησιμοποιεί το Hudl assist, συμπεριλαμβάνεται σε αυτές. Όπως, μάλιστα, εξηγεί στο Sportime.gr o Λουκάς Οικονόμου, τα οφέλη είναι πολλά.

Πρόκειται για τον αναλυτή της ΕΝΠ και τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών. Στο Παραλίμνι έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιούν το Hudl assist ακόμα και για τις ακαδημίες (ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια χρησιμοποιούν το Hudl, όπως πλέον και ο Ολυμπιακός), κάτι που αποτελεί καινοτομία. Αυτός ήταν και ο λόγος που επικοινωνήσαμε με τον Λουκά Οικονόμου.

Εκείνος μας εξήγησε πως «κάνουμε μία συνεργασία νέα με τη Hudl και το Wyscout και ως ακαδημία το θεωρήσαμε μία καλή κίνηση. Στέλνεις το παιχνίδι, παίρνεις τα στατιστικά, κερδίζεις χρόνο και μπορείς να έχεις τα πάντα σε λιγότερο από 12 ώρες. Μας βοηθάει να δουλέψουμε και να βγάλουμε αποτελέσματα ως ακαδημία στην Κύπρο. Εγώ το βρίσκω και σχετικά με το κόστος του προϊόντος εξαιρετικό. Μπορούν ακόμη και οι παίκτες να λαμβάνουν βίντεο με τα λάθη τους, το τι πρέπει να προσέξουν, καλές στιγμές και κακές. Στέλνεις το βίντεο και σου στέλνουν τα στατιστικά. Έχεις μετά μία ολοκληρωμένη εικόνα μέσα σε μερικές ώρες».

Hudl, Wyscout & Hudl sportscode έχουν κάνει μία συνεργασία που… λύνει τα χέρια σε και σε προπονητές και σε τεχνικούς διευθυντές. Αρκετοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τα εν λόγω προγράμματα για να αποφασίσουν για το αν θα πάρουν έναν παίκτη. Πώς, όμως, δεν πέφτεις σε… παγίδα κοιτώντας μέσω βίντεο έναν παίκτη; «Τώρα μιλάμε για το Wyscout. Μπορείς να βρεις τα πάντα για κάθε παίκτη, ατομικά χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά της ομάδας. Μπορείς να συγκρίνεις τον κάθε παίκτη. Δεν χρειάζεται καν να πας στο γήπεδο και να δεις παιχνίδι πλέον. Γλιτώνεις πολλά λεφτά έτσι. Μπορείς την ίδια ώρα να είσαι σε αρκετές χώρες ταυτόχρονα. Να ξεκαθαρίσω κάτι, σου εμφανίζονται και οι αδυναμίες. Δεν μιλάμε για highlights όπως αυτά που ανεβαίνουν στο Youtube. Στο Wyscout βλέπεις τα πάντα, καταλαβαίνεις τι παίκτης είναι ο άλλος», δηλώνει ο Οικονόμου.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως «για την Κύπρο είναι μία καινοτομία. Καμία άλλη ομάδα δεν χρησιμοποιεί το Hudl assist. Το να παρέχεις στους ποδοσφαιριστές σου αριθμούς, εικόνα, ατομικά στατιστικά, τους δίνεις όλα τα βοηθήματα για να τα επεξεργαστούν και στη συνέχεια να προχωρήσουν. Με τα λεφτά που δίνεις το τι παίρνεις είναι μηδαμινό».

Να σημειωθεί πως περισσότερα από 1000 κλαμπ, 1000 γραφεία μάνατζερ και 60 εθνικές ομάδες χρησιμοποιούν προϊόντα της Hudl. Από ομάδες της Super League 1 και της Κύπρου μέχρι εκείνες των Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga και Euroleague.