Ινφαντίνο: «1 δισ. ευρώ στο ποδόσφαιρο γυναικών»

Ο πρόεδρος της FIFA αντιλαμβάνεται την ανάγκη της επένδυσης στο χώρο

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε πως πρέπει να επενδυθεί το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στο ποδόσφαιρο γυναικών ώστε να έχει την ανάπτυξη που του αξίζει.

Το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών είχε τεράστια επιτυχία και στη FIFA αναγνωρίζουν πως αν επενδυθεί ένα σοβαρό ποσό, τότε το άθλημα θα γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Έτσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, θα χρειαστεί να επενδυθεί ένα ποσό της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, με τον ισχυρό άνδρα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να υπογραμμίζει ότι οι συγκρίσεις με το ανδρικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να σταματήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς… VAR, χωρίς γήπεδα, χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον!

«Θα πρέπει να πιστέψουμε και να επενδύσουμε. Το Μουντιάλ Γυναικών ήταν επιτυχημένο επειδή το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι μία πραγματικότητα. Θα πρέπει να χτίσουμε πάνω στο Μουντιάλ ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο, ζητώντας από τα μίντια να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή», ανέφερε ο Ινφαντίνο και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να το συγκρίνουμε με το ανδρικό ποδόσφαιρο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονταν στο παρελθόν, όπου έβλεπαν το ποδόσφαιρο γυναικών ως ένα ξεθωριασμένο αντίγραφο του ανδρικού. Θα πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο, έχω προτείνει να επενδύσουμε 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δημιουργώντας διοργανώσεις στον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη και αυξάνοντας τις διοργανώσεις σε επίπεδο μικρών ηλικιακά ομάδων».

Κάνε follow το Sportime στο Instagram και like στο Facebook