Ινφαντίνο

Έστειλε επιστολή στους μετόχους και τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας...

Επιστολή στους μετόχους και τα μέλης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, έστειλε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αναφορικά με τον κορονοϊό.

Με την οποία επί της ουσίας προανήγγειλε την αναβολή του Euro 2020, αλλά και του Κόπα Αμέρικα:

«Πρέπει να κάνουμε όσα μπορούμε για να προστατεύσουμε τους φιλάθλους, τους παίκτες, τους προπονητές και όλους όσους εμπλέκονται στο όμορφο παιχνίδι μας. Πάνω απ’ όλα, όμως, οι ποδοσφαιρικές αρχές πρέπει να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού στην κοινότητα.

Σε συνεργασία με τον ΠΟΥ, ξεκινάμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης για να προσφέρουμε συμβουλές και βήματα για να κάνουμε τάκλιν στην εξάπλωση του Covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ολυμπιακός: Με το βλέμμα στην σύσκεψη της UEFA

Η ποδοσφαιρική κοινότητα έδειξε πρωτοφανή αλληλεγγύη και ενότητα, αλλά αυτή πρέπει να συνεχιστεί, όταν σκεφτόμαστε πως θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε για το μέλλον του παιχνιδιού μας, όταν αφήσουμε πίσω μας αυτόν τον σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων.

Η υγεία πρώτα και η αθλητική αλληλεγγύη πρέπει να είναι οι βασικές αρχές που θα καθοδηγούν τις αποφάσεις σε αυτή την σημαντική στιγμή και είμαι σίγουρος ότι όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα θα στηριχθεί στις σπουδαίες αξίες του αθλήματος μας.

Ο αθλητισμός γενικά και το ποδόσφαιρο ειδικά, μπορούν – και πιστεύω ότι θα το κάνουν – να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσουν τον κόσμο μας να ανακάμψει όταν θα έχουμε, ευελπιστώ σύντομα, επιστρέψει στην κανονικότητα.

Οι δύσκολες συνθήκες προσφέρουν την ευκαιρία στους ανθρώπους να έρθουν κοντά, να δείξουν τι μπορούν να κάνουν με ένα ομαδικό πνεύμα και να επανέλθουν πιο δυνατοί και καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον. Ξέρουμε ότι αυτή είναι μια από αυτές τις στιγμές», σχολίασε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.