Ιράν: Μετά από χρόνια γυναίκες στο γήπεδο!


Sportime Team

Ιράν: Μετά από χρόνια γυναίκες στο γήπεδο!


Ιστορική ήταν η σημερινή ημέρα για το Ιράν, καθώς οι γυναίκες της χώρας παρακολούθησαν από κοντά το παιχνίδι κόντρα στην Τεχεράνη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Μπορεί να ακούγεται παράξενο στον 21ο αιώνα οι γυναίκες να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες, ωστόσο σε κάποιες χώρες της Ανατολής ακόμα υπάρχουν ταμπού και απαγορεύσεις.

Μια από αυτές ξεπεράστηκε σήμερα. Περισσότερες από 3,500 γυναίκες αγόρασαν το εισιτήριο τους και παρακολούθησαν από τις εξέδρες του γηπέδου τον αγώνα ανάμεσα στο Ιράν και την Τεχεράνη.

Διαβάστε επίσης: 4 γκολ ο Ανσαριφάρντ, 14 το Ιράν! (vid)

Από το 1979 μέχρι σήμερα απαγορευόταν οι γυναίκες να πάνε στο γήπεδο. Μάλιστα στο παρελθόν μια οπαδός στην προσπάθεια της να παρακολουθήσει από κοντά αγώνα συνελήφθη, τις απαγγέλθηκαν κατηγορίες και καταδικάστηκε σε θάνατο!

Η Διεθνής Αμνηστία ωστόσο κατέκρινε αυτή την κίνηση, να βρεθούν στο γήπεδο 3,5 χιλιάδες γυναίκες και μάλιστα την χαρακτήρισε ως ένα κυνικό διαφημιστικό κόλπο.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 2018 όταν είχε επιτραπεί στις γυναίκες να παρακολουθήσουν μέσα από οθόνες την Εθνική τους ομάδα να αγωνίζεται κόντρα στην Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

 

View this post on Instagram

 

📸 ایران – کامبوج

A post shared by Iran Football Federation (@iran_football_federation) on

 

 


Sportime Extras