«Κάψτε τις φανέλες του Μέσι»


Sportime Team

«Κάψτε τις φανέλες του Μέσι»


Για τους Παλαιστίνιους ο Λιονέλ Μέσι είναι ένα σύμβολο. Είναι από τα πρόσωπα που λατρεύουν να βλέπουν στο ποδόσφαιρο και γι’ αυτό η φανέλα του υπάρχει σε… αφθονία στην κατοχή τους. Ωστόσο, το φιλικό του προσεχούς Σαββάτου (9/6) κόντρα στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, έρχεται να αλλάξει τα πάντα.

Οι κινήσεις που έχουν γίνει από ΗΠΑ και Ισραήλ για να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της χώρας, έχουν ξεσηκώσει τον μουσουλμανικό κόσμο και κατά την μεταφορά της Αμερικανικής πρεσβείας στην πόλη, οι Παλαιστίνιοι θρήνησαν δεκάδες θύματα από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών.

Πλέον η Ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης, έστειλε μήνυμα στον λαό της, προτρέποντάς τους να κάψουν τις φανέλες του Μέσι, σε περίπτωση που μπει και αγωνιστεί στο φιλικό.

Ο πρόεδρος της Π.Ο., Τζιμπρίλ Ραχούμπ, ήταν ξεκάθαρος για την στάση του, αλλά και της χώρας, σε περίπτωση που ο Μέσι μπει και παίξει στο ματς αυτό.

«Είναι ένα μεγάλο σύμβολο και γι’ αυτό στοχεύουμε προσωπικά σ’ αυτόν. Κάνουμε κάλεσμα σε όλους να κάψουν την φανέλα του αν παίξει και να τον εγκαταλείψουν. Ευχόμαστε να μην πάει να παίξει», είπε χαρακτηριστικά.

 


Sportime Extras