Κορονοϊός: Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας ανακοίνωσε μερικό lockodown στη χώρα του για τρεις εβδομάδες, το οποίο επηρεάζει και τον αθλητισμό.

«Λουκέτο» στα ολλανδικά γήπεδα για τρεις εβδομάδες μετά τα συνεχόμενα ρεκόρ κρουσμάτων.

Κορονοϊός: Τις εικόνες με τα άδεια γήπεδα που ελπίζαμε πως δεν θα ξαναβλέπαμε ποτέ, δυστυχώς θα χρειαστεί να ξαναζήσουμε. Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας ανακοίνωσε μερικό lockdown στη χώρα του για τρεις εβδομάδες, το οποίο επηρεάζει και τον αθλητισμό.

Μια χώρα που ήταν από τις πρώτες χώρες που επέτρεψαν την επιστροφή των φιλάθλων στο 100% της χωρητικότητας, είναι αντίστοιχα… πρωτοπόρος στο νέο κλείσιμο των γηπέδων.

Πρόκειται για το πρώτο μερικό lockdown στη δυτική Ευρώπη μετά το καλοκαίρι. Εύλογα βέβαια κάποιος θα αναρωτηθεί καθώς το ποσοστό εμβολιασμένων ενηλίκων φτάνει το 84,4%. Η ουσία είναι πως μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, οι φίλαθλοι δεν θα μπορούν να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αντέδρασε σε αυτή την εξέλιξη αναφέροντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της:

«Είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικό να βλέπουμε ότι η κυβέρνηση προφανώς δεν εξετάζει τις πηγές μόλυνσης. Αυτά δεν έγιναν στα γήπεδα, όπως έχει αποδειχτεί αρκετές φορές. Υπάρχει μεγάλη πολιτική φτώχεια, οι άνθρωποι στη Χάγη δεν ξέρουν πια τι να κάνουν.

Ωστόσο, δεν θέλουμε να σταματήσουμε εδώ, αλλά μάλλον θέλαμε να υπογραμμίσουμε χωρίς αβεβαιότητα πόσο λάθος είναι να θεωρούμε το ποδόσφαιρο υπεύθυνο για τις αυξανόμενες μολύνσεις. Έχουμε επενδύσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να κάνουμε τα πάντα ανθεκτικά στον κορονοϊό για τους θεατές. Εκατοντάδες αγώνες έγιναν με κοινό και κανένας από αυτούς δεν οδήγησε σε σοβαρές μολύνσεις από κορονοϊό».

Αυτό λοιπόν πρακτικά σημαίνει πως οι  ολλανδικές ομάδες θα χάσουν πολύ από τη δυναμική τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παράλληλα, η Εθνική ομάδα θα κληθεί να παίξει δίχως κόσμο το σημαντικό παιχνίδι κόντρα στην Νορβηγία στο φινάλε των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.