Μαραντόνα: Σε Live streaming το λαϊκό προσκύνημα στην Casa Rosada


Αλέξανδρος Κωτάκης

Μαραντόνα: Σε Live streaming το λαϊκό προσκύνημα στην Casa Rosada


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι λένε το δικό τους «αντίο» στον Ντιέγκο Μαραντόνα, σε λαϊκό προσκύνημα, που ξεκίνησε στις 11:00 στην Casa Rosada, στο παλάτι στο οποίο εδράζεται η κυβέρνηση της Αργεντινής. 

Μια διαδικασία που θα διαρκέσει για τις επόμενες 48 ώρες προκειμένου ο απλός κόσμος να τιμήσει το μνήμη του Μαραντόνα που «έφυγε» χθες σε ηλικία 60 ετών.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες τόνισε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε την δυσάρεστη είδηση ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Ντιεγκίτο, το μέρος που στεγάζει την κυβέρνηση «…για να αποχαιρετήσουν οι Αργεντινοί τον αγαπημένο τους ήρωα».

«Σκέφτηκα ν’ ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», εξήγησε ο Φερνάντες.

Τέλος να αναφέρουμε οτι Ααχικά θεωρήθηκε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει στο στάδιο της Αρτζεντίνος Τζούνιορς (ομάδα από την οποία ο Μαραντόνα άρχισε την καριέρα του παίζοντας από το 1976 έως το 981), ωστόσο η σύζυγος του, Κλαούντια Βιγιαφάνε, προτίμησε την Casa Rosada.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Συγκινητικό: Η Μπόκα έσβησε όλα τα φώτα του «Μπομπονέρα» εκτός από τη σουίτα του Μαραντόνα

Ακόμη και ο Μαραντόνα είχε είδωλο: Η επιθυμία του να συναντηθεί με τον Μάικλ Τζόρνταν


Sportime Extras