Το κορυφαίο γκολ που έχει πετύχει ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι αυτό με την Αρχεντίνος Τζούνιορς σε φιλικό με την όντρα στην Ντεπορτίβο Περέιρα.

Κι όμως το εξαιρετικό σόλο με την Αγγλία δεν ήταν το κορυφαίο γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών είχε «φύγει» σαν σήμερα στις 25 Νοεμβρίου 2020.

Μέσα στα τόσα που έχει πετύχει ο Ντιεγκίτο, αξίζει να αναφερθούμε στο κορυφαίο γκολ της καριέρας του. Το οποίο ούτε αυτό κόντρα στην Αγγλία με την Εθνική Αργεντινής είναι ούτε και κάποιο άλλο από τα γνωστά του.

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο όμως το πιο «μαγικό» του γκολ ο Μαραντόνα το πέτυχε σε φιλικό! Και δεν είναι με την αγαπημένη του Νάπολι. Μάλιστα το έχει επιλέξει ο ίδιος

Είναι από την εποχή που έπαιζε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του, αγωνιζόμενος από το 1976 έως το 1981.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από αρκετά χρόνια στο TyC Sports και κληθείς να διαλέξει  το καλύτερο γκολ που πέτυχε ποτέ, ο Ντιεγκίτο είχε προκαλέσει την έκπληξη όλων με την επιλογή του..

Το κορυφαίο γκολ που του είχε μείνει, ήταν από την εποχή που αγωνιζόταν στην Αρχεντίνος Τζούνιορς κόντρα στην Ντεπορτίβο Περέιρα και μάλιστα σε φιλικό ματς!

«Είχα ξεκινήσει από το κέντρο και τους περνούσα όλους ακόμα κι αν έρχονταν όλοι να με σταματήσουν με τάκλιν. Αν δείτε υπάρχει μια φωτογραφία που λίγο πριν πλασάρω στην εστία, φαίνονται από πίσω πόσοι αμυντικοί είναι πεσμένοι στο έδαφος» είχε αναφέρει ο «Θεός της μπάλας» για το ματς που είχε διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου του 1980 στην Κολομβία και είχε ολοκληρωθεί με το ισόπαλο 4-4.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Μαραντόνα είχε πετύχει χατ-τρικ, αλλά η Ντεπορτίβο Περέιρα ήταν εκείνη που προκρίθηκε στον τελικό του φιλικού τουρνουά, στη διαδικασία των πέναλτι.

Απολαύστε το κορυφαίο γκολ στην καριέρα του Ντιέγκο Μαραντόνα