Καλά καλά δεν έχει κοπάσει η «σκόνη» από την φιλόδοξη δημιουργία της European Super League και κάποιοι ετοιμάζουν τη Mundial League!

Καλά καλά δεν έχει κοπάσει η «σκόνη» από την φιλόδοξη δημιουργία της European Super League και κάποιοι ετοιμάζουν τη Mundial League! Οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ας μην ανησυχούν πάντως… Δεν πρόκειται για κάποιο νέο πραξικόπημα των ισχυρών του ποδοσφαίρου, καθώς η Mundial League αποτελεί πρωτοβουλία της ίδιας της FIFA. Συγκεκριμένα ο 67χρονος Αιγύπτιος, Χάνι Άμπο Ρίντα,...

Καλά καλά δεν έχει κοπάσει η «σκόνη» από την φιλόδοξη δημιουργία της European Super League και κάποιοι ετοιμάζουν τη Mundial League!

Οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ας μην ανησυχούν πάντως… Δεν πρόκειται για κάποιο νέο πραξικόπημα των ισχυρών του ποδοσφαίρου, καθώς η Mundial League αποτελεί πρωτοβουλία της ίδιας της FIFA.

Συγκεκριμένα ο 67χρονος Αιγύπτιος, Χάνι Άμπο Ρίντα, μέλος του συμβουλίου της FIFA, αλλά και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (CAF), αποκαλύπτει ότι η FIFA εξετάζει τη δυνατότητα έναρξης ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα συγκεντρώνει τις καλύτερες ομάδες από όλες τις ηπείρους τα επόμενα δύο χρόνια.

Ουσιαστικά αυτή η κίνηση -εφόσον φυσικά πραγματοποιηθεί- θα αποτελέσει μια «απάντηση» στην European Super League, στην οποία θα συμμετείχαν και οι σύλλογοι της Αφρικής που ήθελαν επίσης να δημιουργήσουν μία νέα διοργάνωση στην ήπειρό τους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα ΑS.

«Το σημαντικό είναι ότι η FIFA και η CAF, μαζί με τις συνομοσπονδίες όλων των ηπείρων, εργάζονται για τη διοργάνωση ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα επιτρέψει σε τρεις ή τέσσερις ομάδες από την Αφρική να παίξουν εναντίον της Λίβερπουλ και των καλύτερων ομάδων. Είναι η μεγάλη πρόκληση που εξετάζουμε για τα επόμενα δύο χρόνια» δήλωσερ ο Αμπο Ρίμπα στην αιγυπτιακή τηλεόραση.

«Η διοργάνωση της αφρικανικής Super League είναι μόνο μια πρόταση, καθώς η ποδοσφαιρική βιομηχανία είναι ένα μεγάλο οικονομικό ζήτημα. Συζητείται» πρόσθεσε ο 67χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος ήταν πρόεδρος της αιγυπτιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αλλά παραιτήθηκε μετά τον απροσδόκητο αποκλεισμό των «Φαραώ» από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2019, στην φάση των «16».

Τέλος επιβεβαίωσε ότι το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2021 θα γίνει, όπως είχε προγραμματιστεί, τον επόμενο Ιανουάριο στο Καμερούν.