Χαμός στον όμιλο της Εθνικής μας ομάδας ενόψει των προκριματικών αγώνων του Μουντιάλ 2022 καθώς το Κόσοβο απειλεί να μην παίξει κόντρα στην Ισπανία!

Μουντιάλ 2022: Η Εθνική μας ομάδα κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με το Κόσοβο… ένας  όμιλος που είναι έτοιμος να γίνει μπάχαλο εξαιτίας της σκέψης που έχει η Εθνική Κοσόβου να μην κατέβει στον προκριματικό αγώνα κόντρα στην Ισπανία, αν εκείνη δεν το αναγνωρίσει σαν ξεχωριστό κράτος!

Το θέμα δημιουργήθηκε όταν στο Twitter της ισπανικής Oμοσπονδίας αναφέρθηκε ως «έδαφος», ενόψει του προκριματικού αγώνα για το Μουντιάλ 2022  στις 31 Μαρτίου στη Σεβίλλη.

Η Ομοσπονδία του Κοσόβου, αναγνωρισμένη από το 2016 από UEFA και FIFA, απευθύνθηκε επίσης στην Ομοσπονδία της Ισπανίας, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» τον χαρακτηρισμό, απειλώντας να μην αγωνιστεί, εάν δεν του επιτραπεί να επιδείξει τη σημαία του ή να υπάρξει ανάκρουση του εθνικού του ύμνου πριν από την έναρξη.

Όπως είναι γνωστό, η Ισπανία δεν αναγνωρίζει επίσημα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.

«Η προσέγγιση του ισπανικού κράτους προς το κράτος του Kοσόβου, δυστυχώς ήταν καταστροφική από τη διακήρυξη της Ανεξαρτησίας στις 17 Φεβρουαρίου 2008. Αυτή η προσέγγιση, όμως δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία και την πραγματικότητα. Ελπίζουμε ότι δεν θα προχωρήσουν σε ενέργειες που θα βλάψουν τις σχέσεις μεταξύ των Ομοσπονδιών και των δύο χωρών», ανέφερε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Πρόσφατα, η υπουργός Εξωτερικών  της Ισπανίας, Αράντσα Γκονσάλες Λάγια, ανέφερε ότι η συμμόρφωση με τους κανονισμούς της FIFA δεν συνεπάγεται αναγνώριση του Κοσόβου ως χώρας, από την Ισπανία. Στον ίδιο προκριματικό όμιλο, βρίσκεται η εθνική μας, η Σουηδία και η Γεωργία.

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Πρεμιέρα εκτός έδρας με Ισπανία για την Ελλάδα

25 Μαρτίου
Ισπανία-Ελλάδα (21:45)
Σουηδία-Γεωργία
28 Μαρτίου
Γεωργία-Ισπανία
Κόσοβο-Σουηδία31 Μαρτίου
Ελλάδα-Γεωργία (21:45)
Ισπανία-Κόσοβο

2 Σεπτεμβρίου
Γεωργία-Κόσοβο
Σουηδία-Ισπανία

5 Σεπτεμβρίου
Κόσοβο-Ελλάδα (21:45)
Ισπανία-Γεωργία

8 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα-Σουηδία (21:45)
Κόσοβο-Ισπανία

9 Οκτωβρίου
Γεωργία-Ελλάδα (19:00)
Σουηδία-Κόσοβο

12 Οκτωβρίου
Κόσοβο-Γεωργία
Σουηδία-Ελλάδα (21:45)

11 Νοεμβρίου
Γεωργία-Σουηδία
Ελλάδα-Ισπανία (21:45)

14 Νοεμβρίου
Ελλάδα-Κόσοβο (21:45)
Ισπανία-Σουηδία