Η Χιλή προστέθηκε στις τρεις χώρες της Νότιας Αμερικής, που θα διεκδικήσουν την φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030. Ο πρόεδρος, Σεμπάστιαν Πινέρα, ενημέρωσε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter την συμφωνία με τον αντίστοιχο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, τον πρόεδρο της Παραγουάης, Μάριο Άμπντο και τον πρόεδρο της Ουρουγουάης Ταμπαρέ Βάσκες. Να σημειωθεί πως η...

Η Χιλή προστέθηκε στις τρεις χώρες της Νότιας Αμερικής, που θα διεκδικήσουν την φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030.

Ο πρόεδρος, Σεμπάστιαν Πινέρα, ενημέρωσε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter την συμφωνία με τον αντίστοιχο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, τον πρόεδρο της Παραγουάης, Μάριο Άμπντο και τον πρόεδρο της Ουρουγουάης Ταμπαρέ Βάσκες. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση που διεξήχθη το 1930 στην Ουρουγουάη.

Έτσι, μεγαλώνει ο δείκτης δυσκολίας για την πιθανή προσπάθεια ανάληψης της διοργάνωσης από Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία, ενώ οι υπόλοιπες υποψηφιότητες είναι από Αγγλία, Σκωτία, Βόρειος Ιρλανδία, Ιρλανδία και την κοινή από Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία.