Παγκόσμιο Κύπελλο: Ματαιώνει τα σχέδια της, εκτός απροόπτου, η FIFA για διεξαγωγή της διοργάνωσης του Mundial ανά διετία.

Ματαιώνει τα σχέδια της, εκτός απροόπτου, η FIFA για διεξαγωγή της διοργάνωσης του Mundial ανά διετία.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα τελευταία χρόνια FIFA και UEFA δείχνουν μια… ακόρεστη δίψα για όσο το δυνατόν περισσότερα ματς, που σημαίνει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα. Ακόμη κι αν αυτό είναι εις βάρος του αθλήματος (κορεσμός) και φυσικά εις βάρος της υγείας την αθλητών.

Γι αυτό και προσανατολίζονται στο να έχουμε Mundial και Euro ανά δύο και όχι ανά τέσσερα χρόνια, όπως έχει καθιερωθεί ως τώρα.

Οι αντιδράσεις τόσο από τους ποδοσφαιριστές και τις Ενώσεις τους είναι πολλές, όπως επίσης και από τους απλούς φιλάθλους που θεωρούν ότι η «μαγεία» αυτών των διοργανώσεων θα χαθεί αν φτάσουν να διεξάγονται κάθε… τρεις και λίγο.

Οπως φαίνεται η Παγκόσμια Ομοσπονδία… αναδιπλώνεται όσον αφορά τα σχέδια της για Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το πρακτορείο Reuters σε ρεπορτάζ του.

«Το αμφιλεγόμενο σχέδιο της FIFA για Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δύο χρόνια εγκαταλείπεται, τουλάχιστον για την ώρα, με τη διοργανώτρια αρχή να εξετάζει, πάντως, εναλλακτικές προτάσεις», σημειώνεται μεταξύ άλλων και προσθέτει.

«Το πλάνο, που πρότεινε αρχικά ο Αρσέν Βενγκέρ και υποστήριξε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, δεν συμπεριλήφθηκε καν στην ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση στο ετήσιο κογκρέσο της FIFA, το οποίο διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ».

Έτσι το εγχείρημα, μπαίνει, τουλάχιστον προς το παρόν, στον «πάγο» και πλέον θα περιμένουμε να δούμε ποιες είναι οι εναλλακτικές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, επιβεβαίωσε την απόφαση της FIFA να βάλει την άκρη την ιδέα για διετές Παγκόσμιο Κύπελλο: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία δεν υφίσταται ως επιλογή για κανέναν φίλο του ποδοσφαίρου. Είμαι ικανοποιημένος που το έχει συνειδητοποιήσει πια και η FIFA».

Από την άλλη, ο ισχυρός άνδρας της Παρί Σεν Ζερμέν και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, δήλωσε: «Για μας δεν υπήρχε ποτέ αυτή η ιδέα στο μυαλό μας, για αυτό και νομίζουμε πως δεν υπάρχει λόγος συζήτησης. Δεν γίνεται πιο ξεκάθαρο από αυτό».